1 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
På fest? Gå på toaletten!
2 av 3
På fest? Gå på toaletten! - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT
3 av 3
- Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / TT

Klassiska partyregeln är en myt – därför behöver du inte hålla inne kisset

Brukar du vänta med första toalettbesöket när du festar? Det behöver du inte längre.


Alla har nog hört om myten att man ska vänta med första besöket på toaletten när man festar, eftersom efter första gången kommer det bara fortsätta flöda. Enligt Bustle kan det nog vara så att vi kissar extra mycket under fester, men det beror mer på vad vi gör mellan toalettbesöken än under dem. Inte nog med att många sätter i sig mycket vätska under en fest, alkohol är i sig självt vätskeutdrivande.


På fest? Gå på toaletten! Bildkälla: TT

Det är bra att gå

Det är till och med så att det kan vara farligt att hålla sig för länge. Enligt legenden dog den store astronomen Tycho Brahe under en fest eftersom han inte vågade gå på toaletten. Om det är sant eller inte är svårt att säga, men en läkare som Huffington Post har pratat med säger att det inte är riskfritt att knipa igen för länge. Enligt honom kan det leda till att bakterier börjar växa i urinblåsan vilket kan skapa en infektion. Den infektionen kan i sin tur skada njurarna.

Så istället för att ta dina vänners råd att hålla på kissandet, lita på läkarna och låt det flöda. Det är ju dessutom skönare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.