- Foto: Ap / TT

Kvinna vägrades läsk på flygplan – för att hon är muslim

Trots att hon tydligt blev diskriminerad kom ingen till hennes försvar.


När Tahera Ahmad flög med United Airlines i USA ville hon ha en oöppnad burk Coca Cola, men det vägrade flygvärdinnan att ge henne, skriver Huffington Post. Tahera skriver själv på Facebook att anledningen som flygvärdinnan gav var att hon då "kunde använda den som ett vapen". Men för andra var det tydligen ingen fara att ge läsk till.

– Det var tydligt att hon diskriminerade mig, skriver Tahera på Facebook.

Det som var värst var att ingen annan passagerare kom till hennes hjälp, trots den orättvisa behandlingen. En annan passagerare ska till och med ha skrikit "du din muslim, du måste hålla käften", enligt Huffington Post.

Behandlingen fick Tahera att börja gråta, och många har nu uppmanat till bojkott av United Airlines under hashtaggen #UnitedForTahera.

Till slut ska ändå flygplanets pilot ha tagit saken på allvar, och han hjälpte henne personligen att lämna in ett klagomål. Enligt Huffington Post har United Airlines ännu inte officiellt bett om ursäkt, även om de säger att de tar saken på allvar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.