7 saker vi vet om Sandra Blands fall

Det är många frågetecken kring hennes död.


28-åriga Sandra Bland blev stoppad och gripen av polisen när hon var på väg till en arbetsintervju på grund av att hon inte blinkat när hon bytte fil.

Tre dagar senare hittades hon död i sin cell.

1. Sandra Bland greps på väg till en arbetsintervju.

Ett klipp filmat från en dashcam visar när polisen Brian T. Encinia stannar Sandra och ger henne en varning och hotar henne när hon vägrar att kliva ut ur bilen, skriver Buzzfeed. Encinia har efter det tagits ur fält och placerats med skrivbordstjänst, enligt Time.

2. Enligt polisen har hon begått självmord
Enligt polisen i Texas har Sandra begått självmord genom att hon hängt sig själv med en plastpåse. Enligt både inlägg på Facebook och till polis ska hon ha uppgett att hon varit deprimerad och självmordsbenägen tidigare. Men familj och vänner säger att Bland mådde bra, enligt Vox.

3. Internet tror att Sandra var död på sin mugshot
På Internet väckte Sandras död många reaktioner. Man vill inte tro på polisens historia och hävdar att det hela är ett resultat på rasism, och att Sandra ser ut att vara död på sin mugshot, enligt Buzzfeed.

Man ifrågasätter även varför hon inte har på sig kläderna som hon hade på sig vid gripandet på bilden, vilket verkar vara rutin.

4. En bild och ett klipp från Sandras cell och korridoren utanför stärker polisens historia

Filmen visar sjukpersonal och tjänstemän som rusar till korridoren utanför Sandras cell, och ingen aktivitet utanför cellen går att se inom de närmsta 90 minuterna innan dess, enligt Time.

– Det har inte kunnat fastställas att det har förekommit någon brottslig verksamhet eller eventuella åtal från någon part vid den här tiden, har Waller County åklagaren Elton Mathis sagt i en presskonferens på torsdagen.

Men det finns fortfarande lösa trådar och Sandras familj ifrågasätter att hon ska ha begått självmord.

5. Sandra ska ha ringt tre telefonsamtal från cellen

Bland ska ha ringt flera samtal till familjen och sagt att hon trodde att hennes arm kunde vara bruten och bad om hjälp med borgen. Dagen innan sin död ringde Bland till en vän och sa:

"Jag har fortfarande inga ord, ärligt, om hela processen. Hur att byta vägbana utan att signalera kunde leda till allt detta, det kan jag inte förstå", enligt NBC.

Hon sågs senast klockan 7 den 23 juli, då hon sa att hon mådde bra, enligt en vakt. En timme senare bad hon om att få använda sin telefon.

6. Obduktionen

På en presskonferens på torsdagen har inte några tecken på defensiva skador (alltså att Bland skulle försvarat sig mot eventuellt våld) på hennes kropp. Under fredagen släpptes protokollet från obduktionen som säger att det fanns markeringar runt hennes hals, men inga skador på luftstrupe eller matstrupe, vilka om de funnits, hade kunnat peka mot att något inte stod rätt till. De ska ha också ha funnit läkta skärsår på hennes armar och spår av marijuana.

7. Begravningen

Under lördagen samlades hundratals vänner, familjemedlemmar och bekanta för att minnas och begrava Bland, uppger New York Times.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!