- Foto: Ap

Världens äldsta flaskpost har hittats – här är vad som fanns i

Flaskposten hamnade i havet för över 100 år sedan.


I hela 108 år guppade flaskposten omkring i havet – tills den flöt förbi den tyska ön Amrum i somras, skriver The Independent.

Flaskan hittades av Marianne Winkler, som var och besökte ön på sin semester. Genom flaskans glas kunde man tydligt se en lapp med orden ”Gör sönder flaskan”.

Winkler och hennes man krossade flaskan och hittade ett meddelande på engelska, tyska och holländska. Det stod att upphittaren skulle lämna den till Marinbiologiska föreningen i Plymouth – och få en schilling för besväret. Paret Winkler gjorde detta, och när brevet nådde Plymouth förstod personalen där att det rörde sig om en flaskpost från 1904.

Bildkälla: Youtube

Guy Baker, informationschef, berättar att flaskan var en av många som slängdes i havet, som en del av ett vetenskapligt experiment av en man som hette George Parker Bidder.

– Det var under en tid då man uppfann sätt att undersöka vad strömmar och fiskar gjorde. Många av flaskorna fastnade i fiskenät, andra spolades upp på stranden, vissa hittades aldrig. Men de flesta hittades ganska snabbt, inom ett par månader, säger han till The Independent.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du skickat flaskpost någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

2 timmar sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.