1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Hon hetsade sin vän till självmord – via sms

Hennes mörka hemlighet avslöjades.


USA. Conrad Roy, 18, hittades död i sin bil i juli 2014 efter att ha begått självmord genom förgiftning av koldioxid. Han hade en sedan länge lidit av depression och sjukdom, så tragedin hade kunnat ha sin enkla förklaring där.

Ingen anade därför vad som senare skulle avslöjas.

Bildkälla: Youtube

Efter Roys död startade hans vän Michelle Carter en insamling i hans namn för att förhindra fler självmord. Men trots sin sorg i sociala medier bar hon på en mörk hemlighet, och drygt sex månader efter hans död gjordes en ny upptäckt i utredningen.

Carter visade sig ha uppmuntrat självmordet – via sms.


Bildkälla: Youtube

Hon ska bland annat ha skrivit "Folk kommer vara ledsna ett tag men de kommer över det." I ett annat sms stod det "Du sa att du skulle göra det. Jag förstår inte varför du inte typ, gör det."

Bildkälla: Youtube

Fallet utreds fortfarande, och Carter står åtalad för vållande till annans död, rapporterar Daily Mail.

Under tiden rättegången mot henne pågått har Michelle åkt till Disney World och besökt sin egen skolbal, den som Roy aldrig fick uppleva, skriver Daily Mail.

/
SMS
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.