Joel kom in på den prestigefyllda utbildningen.
1 av 2
Joel kom in på den prestigefyllda utbildningen. - Foto: faksimil http://www.gofundme.com/letshelpjoel
Flera vill bidra med pengar så att han kan plugga, något inte hans föräldrar vill.
2 av 2
Flera vill bidra med pengar så att han kan plugga, något inte hans föräldrar vill. - Foto: faksimil http://www.gofundme.com/letshelpjoel

Utkastad för att han är gay – då kom internet till undsättning

Nu har han råd att gå på college.


Joel drömde om att dansa på Broadway, men han inte fick lov att ta danslektioner för sina föräldrar. De tyckte att det var för "gay" och därför riskfyllt. Joel gick redan i terapi för att försöka "bota" sin homosexualitet.

I tonåren började han kunna betala för sina danslektioner själv. Hans lärare tyckte att han hade talang och uppmanade honom att söka det prestigefyllda Oklahoma City University's dansprogram. Joel gjorde det – och kom in.

Då återstod bara ett problem. Joel som är sjutton år var tvungen att ha sina föräldrars underskrifter för att kunna ansöka om studielån. En månad innan skolstart vägrade de att skriva under papperna han behövde – bara för att han bestämt sig för att leva som öppet homosexuell.

– Jag sa till mina föräldrar att jag hade en pojkvän och att jag skulle leva öppet på OCU. De har alltid sagt att om jag skaffar en pojkvän är jag inte längre välkommen att bo hemma, och de återupprepade det nu. De sa till mig att jag var tvungen att göra slut med min pojkvän och sluta vara gay om jag ville bo hemma, säger Joel till krönikören Dan Savage.

Men då kom internet till undsättning. Några av Joels vänner satte upp en insamlingssida där de bad om 40 000 dollar för att finansiera hans studier. Och de fick gensvar.

Det var efter att sexkrönikören Dan Savage tog upp Joels fall i sin podcast och på sin blogg, som pengarna började rulla in på riktigt. I skrivande stund har 42 510 dollar samlats in.

– Det här är verkligen homofobisk och kristen trångsynthet i sin allra skadligaste form, när den är riktad från föräldrar mot deras egna barn, säger Dan Savage i sin podcast.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!