Nyheter24 listar.
1 av 6
Nyheter24 listar. - Foto: CNN / Myspace
Chris Harper Mercer.
2 av 6
Chris Harper Mercer. - Foto: Myspace
Nio personer sköts till döds av Chris Harper Mercer.
3 av 6
Nio personer sköts till döds av Chris Harper Mercer. - Foto: TT
Dessutom dog Harper Mercer själv.
4 av 6
Dessutom dog Harper Mercer själv. - Foto: TT
Nu sörjer ett helt land.
5 av 6
Nu sörjer ett helt land. - Foto: TT
Läs mer.
6 av 6
Läs mer. - Foto: TT

8 saker vi vet om den misstänkte skolskytten

Han misstänks ha skjutit ihjäl nio personer vid en skolskjutning i Oregon – här är vad världen tror sig veta om den misstänkte skytten.


1. Mannen som ska vara den person som utförde skolskjutningen pekas av flera medier ut som 26-årige Chris Harper Mercer.

2. Han ska, enligt Buzzfeed, ha varit aktiv på ett antal sajter där man eftersöker brevvänner och beskrivit sig själv som "blyg till en början, men snabbt varmare. Bättre i mindre grupper".

3. Enligt flera vittnen ska Harper Mercer ha frågat ut personer inne på skolan om deras religionstillhörighet – och sedan skjutit de som svarat att de var kristna i huvudet. De som svarade nej ska ha skjutits i benen, skriver New York Post.

4. Skytten själv ska, enligt Buzzfeed, ha beskrivit sig som "icke religiös, men spirituell".

5. Med sig in på skolan ska Harper Mercer, enligt New York Post, haft med sig fyra skjutvapen. Det ska ha handlat om tre pistoler och ett gevär.

6. New York Post skriver även om internetkonton länkade till Harper Mercer visar att han var väldigt intresserad av vilken taktik som IRA använt, och ska dessutom ha köpt nazimemorabilia.

7. Dessutom hänvisar man till ett inlägg på 4chan där någon, kvällen innan dådet, skrev att de som pluggar "in the northwest" inte borde gå dit dagen efter.

8. Enligt Buzzfeed ska Harper Mercer ha bott i Torrance, Kalifornien, innan han flyttade till Winchester i Oregon – men att det är oklart vart han bott den senaste tiden.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!