Kött är okej.
1 av 3
Kött är okej. - Foto: TT Bild
Du får äta bacon.
2 av 3
Du får äta bacon. - Foto: Ap / TT
Kanske en köttbit till middag i kväll?
3 av 3
Kanske en köttbit till middag i kväll? - Foto: TT Bild

WHO backar – du får visst äta kött

Det var många där ute som grät över köttlarmet som kom i veckan. Men nu lugnar WHO folket.


I veckan kom larmet som ingen vill ha – köttlarmet.

WHO varnade för behandlat kött som bacon och korv. Flera blev förbannade, arga och förfärade – får vi inte äta kött i den här jävla världen längre?!?!

Bildkälla

Boven i dramat, WHO, har nu gått it med ett förtydligande för att lugna folket. Nu understryker världsorganisationen att man inte behöver utesluta kött helt ur kosten – det är snarare riktlinjer kring köttkonsumtionen, skriver The Independent.

– En minskad konsumtion kan sänka risken för att drabbas av tjocktarmscancer, säger en talesperson till The Independent.

Så ät du din oxfilé, men på egen risk.

/
WHO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äter du kött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fackförening prisas för grön omställning

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.