Amerikansk militär är inte att skoja med.
1 av 3
Amerikansk militär är inte att skoja med. - Foto: Ap / TT
Amerikaner i Afghanistan, när det är på allvar.
2 av 3
Amerikaner i Afghanistan, när det är på allvar. - Foto: Ap / TT
Bombdräkt.
3 av 3
Bombdräkt. - Foto: TT /Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg

Soldat klädde ut sig till självmordsbombare på Halloween – det gick inte alls bra

Den här amerikanska soldaten måste ha varit lite bombad – så att säga, när han skapade kaos bland kollegorna.


North Carolina. En skojfrisk soldat klädde ut sig på Halloween och begav sig mot Fort Bragg, en militärbas i USA. Men det gick lite fel.

Mannen valde nämligen att skrämma sina kollegor genom att klä ut sig till självmordsbombare, och med det lyckades han i alla fall bra. För när han kom fram till anläggningen blev reaktionen minst sagt kraftig.

Hela säkerhetsavdelningen sattes in och räddningsledare tillsammans med bombtekniker agerade snabbt. Bland annat genom att säkerhetskonstrollen akut stängdes och varningar gick ut till allmänheten samt nära och kära till soldaterna på militärbasen.

Bildkälla TT

Efter att händelsen visat sig vara ett dåligt skämt tyckte många att det var roligt och kommenterade på Facebookinlägget, men militärbasen tog då bort det och skrev ett nytt inlägg som förklarar att det var en fråga om människors säkerhet, och ingenting att skratta åt, rapporterar Military.

Känner du förresten igen namnet Fort Bragg? Det var där, år 2012, som en soltat sköt ihjäl en kollega och skadade en annan, för att sedan skjuta sig själv.

Något som gör den här soldatens tilltag lite mer oförklarligt.

/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du skämtet blev roligt?
Tack för din röst!