IS kallar Anonymous för idioter.
IS kallar Anonymous för idioter. - Foto: tt bild

​Efter krigsförklaringen: Anonymous hänger ut IS-anhängare på nätet

Islamiska staten har kallat Anonymous för "idioter". Det är mycket möjligt att de ångrar det nu.


Efter fredagens attacker i Paris gick hackernätverket Anonymous ut med att de förklarar krig mot IS. Och tidigare i veckan attackerades flera Twitter-konton som var kopplade till IS.

Nu går Anonymous in i nästa steg i sina attacker. Hackergruppen har enligt Mirror publicerat fem namn med adresser och telefonnummer till personer som ska jobba med att rekrytera personer till IS.

Personerna ska vara aktiva i Afghanistan, Tunisien och Somalia. Samtidigt hävdar talespersoner för Anonymous att 5 500 twitterkonton kopplade till IS har stängts ned.

Tidigare i dag avslöjades det att IS skickat ett intert meddelande till sina nätaktivister där de kallade Anonymous för ”idioter”.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.