Det finns ännu större och aggressiva terrorgrupper än IS
1 av 3
Det finns ännu större och aggressiva terrorgrupper än IS - Foto: TT
Under 2014 dödade Islamiska staten 6073 personer genom terrorattentat
2 av 3
Under 2014 dödade Islamiska staten 6073 personer genom terrorattentat - Foto: TT Nyhetsbyrån
Under 2014 dödade Boko Haram 6644 personer genom terrorattentat
3 av 3
Under 2014 dödade Boko Haram 6644 personer genom terrorattentat - Foto: TT

Terrorgruppen som är ännu värre än IS

Enligt en ny rapport har terrorismen rekordökat de senaste åren. Islamiska staten är ett skäl till att det har ökat, men det finns en terrorgrupp som är värre.


För snart en vecka sedan dödades minst 129 personer i Paris av terrorattacker utfört av IS. Men det är tyvärr inte bara Paris som har drabbats, terrorn har slagit till i Nigeria ett flertal gånger den senaste tiden. Senast i tisdag dödades 30 personer och 80 skadades i ett terrorattentat utfört av Boko Haram.

The Institute for Economics and Peace (IEP) har släppt en ny rapport om terrorism. Rapporten visar att terrorismen ökade med 80 procent under 2014 – den största ökningen någonsin, enligt IEP, skriver sajten Kit.

Under 2014 genomfördes 32 685 terrorattacker, av dessa står fem länder för 78 procent av alla terrorrelaterade dödsfall – Nigeria, Afghanistan, Pakistan och Syrien. Rapporten visar också att civilbefolkningen är det största målet.

I rapporten skrivs det också vilken terrorgrupp som har dödat flest människor genom terrorattacker, och Islamiska staten är inte värst. Något som Kit har uppmärksammat.

Det är terrorrgruppen Boko Haram som är värst, under 2014 dödade gruppen 6 644 personer. Det är fler än IS, som är ansvariga för 6073 människoliv. Under 2013 dödade Boko Haram 2 095 personer genom terrorattacker.

Boko Haram vill bygga upp en egen stat där sharialagar ska gälla, och västerländskt lärande vara förbjudet. Nigeria är det tredje mest terrordrabbade landet i världen, och det är där Boko Haram är störst, enligt rapporten av IEP, skriver Kit.

Det mest omtalade Boko Haram har gjort är när de kidnappade 300 skolflickor år 2014.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

1 timme sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

1 timme sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.