Isis nutella burk
1 av 3
5-åriga Isis får inte sin Nutella-burk - Foto: SMH / NUTELLA
Isis
2 av 3
Heather och hennes dotter Isis är upprörda. - Foto: privat / SMH
islamiska staten
3 av 3
IS eller ISIS som de ibland kallas.

5-åriga Isis nekas att ha sitt namn på personlig Nutella-burk

När Nutella erbjuder kunder att få sitt namn tryckta på personliga burkar gäller det inte alla. 5-åriga Isis får inte se sitt namn tryckt eftersom hon delar namn med en terrororganisation.


Mångas favoritpålägg Nutella har i Australien erbjudit sina kunder att skapa sina egna omslag till burkarna. Reglerna gäller dock inte alla och 5-åriga Isis namn får inte tryckas på hennes egna burk. Anledningen? Hon delar namn med en terroristorganisation och det kan skapa misstolkningar.

– Syftet med kampanjen är att kunderna ska kunna bli mer personliga med sina burkar på ett roligt sätt. Tyvärr innebär det att vissa namn väljs bort då de lätt kan misstolkas, säger Ferrero, företaget som säljer Nutella i Australien, i ett uttalande.

Isis mamma Heather berättar att dottern döptes efter en egyptisk gudinna och tycker att Isis borde få ha sitt namn tryckt.

– Hon döptes ju innan terrororganisationen tog sitt namn. Jag är väldigt upprörd. De smutsar ner min dotters namn, säger Heather till Sydney Morning Herald.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!