Minst 14 personer har dödats.
1 av 4
Minst 14 personer har dödats. - Foto: AP/TT
SWAT anländer till platsen.
2 av 4
SWAT anländer till platsen. - Foto: Ap/TT Bild
Skottlossningen skedde inne på Inland Regional Center.
3 av 4
Skottlossningen skedde inne på Inland Regional Center. - Foto: Ap/TT Bild
Bilder från det inträffade i San Bernardino.
4 av 4
Bilder från det inträffade i San Bernardino. - Foto: Ap/TT Bild

Minst 14 personer döda efter skjutning i USA – två misstänkta skjutna till döds

En skjutning utbröt under ett julfirande i amerikanska San Bernardino. Minst 14 personer dödades. Efter en biljakt har polisen skjutit två misstänkta gärningsmän. De har nu identifierats.


Under onsdagskvällen svensk tid kom rapporter om skottdrama i San Bernardino, Kalifornien. Skjutningen inträffade under en julfest på ett center för funktionsnedsatta i staden.

Enligt de senaste uppgifterna har minst 14 personer dödats och 17 skadads, rapporterar Reuters. Två personer, en man och en kvinna, som misstänks ligga bakom dådet sköts ihjäl av polis efter en biljakt. I bilen hade de flera vapen och enligt vittnen bar de kamouflagekläder, skidmasker och västar.

De två misstänkta har identifierats. Den misstänkte mannen uppges vara amerikanen Syed Rizwan Farook, 28, som ska ha jobbat som livsmedelsinspektör på hälsodepartementet. Farook sägs ha deltagit i julfesten, lämnat den i vrede och återkommit tillsammans med kvinnan. Hon har identifierats som Tashfeen Malik, 27. Mannen och kvinnan sägs ha haft någon form av relation sedan tidigare.

Tidigare fanns uppgifter om tre gärningspersoner, men under torsdagsmorgonen säger polisen att de arbetar utifrån uppgifterna om två personer – båda skjutna.

Motivet till skjutningen är inte känt, men polisen har inte uteslutit terrorism. Alla offer är ännu inte identifierade.

USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!