Hanna skriver ett starkt inlägg om en utekväll som slutade riktigt illa.
1 av 3
Hanna skriver ett starkt inlägg om en utekväll som slutade riktigt illa. - Foto: Twitter/https://hlottritz.wordpress.com
Hon hetsdrack och hamnade i koma. Här är bilden på hennes blogg.
2 av 3
Hon hetsdrack och hamnade i koma. Här är bilden på hennes blogg. - Foto: https://hlottritz.wordpress.com/
Här är blåmärken efter alla tester hon fick ta på sjukhuset.
3 av 3
Här är blåmärken efter alla tester hon fick ta på sjukhuset. - Foto: https://hlottritz.wordpress.com

Hannas festkväll slutade i koma på sjukhus – nu vill hon varna andra

Hanna vill inte att någon ska gå igenom det hon och hennes familj fick göra efter kvällen hon halsade sprit.


Du har säkert hört det förr men det tåls att säga igen – tänk på att dricka med måtta när du dricker alkohol.

För har man otur kan det sluta lika illa som för 21-åriga universitetsstudenten Hanna Lottritz. I ett starkt blogginlägg delar hon med sig av en festkväll för cirka ett halvår sedan. Festkvällen slutade på sjukhus.

– Jag skriver detta eftersom jag inte insåg vikten av att dricka ansvarsfullt tills jag vakna upp ur en koma, och jag vill inte att någon ska gå igenom det min familj och jag fick gå igenom.

Det var den 25 juli som hon var på en musikfestival i Yerington i Nevada. I början av kvällen kände hon att hon låg "efter" sina vänner i drickandet och hon drack två öl. Men det var inte förrän senare som drickandet började på allvar.

Vid halv tolv tävlade Hanna och hennes killkompis i vem som kunde halsa en flaska whisky under längst tid. Efter midnatt minns hon ingenting, hon har bara fått allt återberättat av sina vänner.

– Tydligen så drack jag en hel kopp whiskey efter att jag halsat flaskan.

Kort därefter kollapsade Hanna och hon slutade andas och hon fick föras till sjukhus. Först trodde läkarna att hon var hjärndöd då hennes kropp inte visade någon respons alls.

– Jag var i ett kritiskt tillstånd, jag led av akut andningssvikt och akut alkoholförgiftning. Min alkoholkoncentration i blodet var fem gånger över den lagliga gränsen.

Bildkälla: Hanna Lottritz

Efter 24 timmar vaknade Hanna. Det första hon minns är att hennes mamma höll i hennes hand. Efter två andningstester som visade att hon kunde andas själv fick hon ta ut tuben ur sin hals.

Hanna förväntar sig inte att folk ska sluta med alkohol men hon uppmanar alla till att undvika hetsdrickande. Dessutom hyllar hon vännerna som inte lämnade henne så att hon kunde "sova ruset av sig".

– Jag vet inte hur många gånger jag har hört folk säga "låt dem sova bort det, det kommer bli bra i morgon". Men jag lever i dag eftersom att mina vänner hjälpte mig, skriver hon.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!