Föräldrarnas bild på sin dotter visar vad hemska sjukdomen kan göra med ett litet barn

Efter 11 dagars kamp somnade 2-åriga Faye in.


Det här är alla föräldrars värsta mardröm.

2-åriga Faye Burdett drabbades av hjärnhinneinflammation. Efter en tids kamp så tog sjukdomen hennes liv, skriver Daily Mail.

Det var när föräldrarna fann ett utslag på Fayes panna som de förstod att något var fel. Efter ett läkarbesök fick hon föras med ambulans till barnsjukhuset.

– Hennes hjärta stannade i ambulansen och läkare fick jobba i timmar för att stabilsera henne, säger mamman.

Faye fick en procents chans till överlevnad men hon överbevisade alla och fortsatte kämpa. Dagarna gick och Faye började bli bättre. Men dessvärre gjorde hjärnhinneinflammationen att hon fick blodförgiftning. Föräldrarna hade till slut inget val än att låta läkarna amputera hennes arm och ett ben.

– Det var en omfattande operation – full benamputation och en arm och plastikkirugi, säger Jenny.

Faye blev dock inte bättre och både hjärnhinneinflammationen och blodförgiftningen tärde på hennes kropp. Föräldrarna var då tvungna att göra sitt livs mest plågsamma beslut.

– Vi var tvungna att ta beslutet – antingen en massiv operation som hon kan dö av, eller låta henne somna in.

De valde det senare beslutet och den 11 februari somnade Faye in. Då hade hon varit sjuk i 11 dagar.

Nu kämpar föräldrarna för att öka medvetenheten om sjukdomen och för att alla barn ska få vaccin mot det – inte bara nyfödda. De har därför startat ett upprop som har fått tusentals underskrifter och Fayes öde har berört tusentals på Facebook.

– Vi använder vår röst för öka prioriteringen kring hjärninflammation, hålla den högt på den politiska dagordningen och att öka medvetenheten bland allmänheten för att förhindra att fler liv går förlorade till den förödande sjukdomen, säger Jenny till Daily Mail.

Här kan du läsa mer om deras upprop och skriva under. Och här nedan är Facebook-inlägget:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.