Folk tog upp delfin ur vattnet för att ta selfies – delfinen dog

Flera bilder har spridits på vad som ser ut att vara människor som tar selfie med en delfin.


Människan visar återigen att den är en grym varelse.

Hemska bilder visar hur människor ser ut att bära upp en delfin på en strand i Santa Teresita i Argentina – bara för att kunna ta selfies med den, rapporterar Sky News.

De passade runt delfinen mellan varandra för att få sig en bild. Delfinen blev överhettad och uttorkad – vilket ledde till att den dog. Trots det fortsatte de skicka runt delfinen mellan sig innan de lämnade delfinen på stranden – där den hittades.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Delfinen tillhör en art vid namn Franciscana, även kallad La plata-delfin, som det bara finns 30 000 kvar av. Nu hoppas den Argentinska vilddjurs-organisationen att det här kommer bli en påminnelse om hur sårbara dessa djur är och att det aldrig kommer ske igen i framtiden.

– Franciscanan och andra arter kan inte vara borta från vattnet allt för länge. De har en tjock fet hud som gör den varm och det innebär att den torkar ut och dör snabbt, säger de i ett uttalande.

Så ser man en sådan delfin utanför vattnet ska man föra den tillbaka så snabbt som möjligt.

– Det är grundläggande att människor räddar dessa djur då varje Franciscana räknas nu, säger organisationen enligt Sky News.

Rapporter har kommit in som tvivlar på om människorna verkligen försökte ta selfies med delfinen. Argentinska tidningen Telefe Noticias har pratat med en turist som var på stranden den dagen – och han menade att delfinen hade spolats upp på land. Han menade då att personerna försökte rädda livet på delfinen – och när de märkte att den hade dött lägga tillbaks den i havet.

Här nedan kan du se när man hittar delfinen död på stranden.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!