Han utpekas som en hjälte efter terrordåden i Bryssel

Terrorism visar vilka som är de riktiga hjältarna.


Alphonse Lyoura, som är bagagehanterare på Zaventerm flygplats i Bryssel, pekas ut som en hjälte, skriver The Independent.

Under de två explosionerna på flygplatsen såg han till att dra sju sårade personer i säkerhet i stället för att fly. Det är något som flera vittnar om. Här har någon lagt ut bilder på honom i arbetsuniformen och som man kan se är det blodstänk på hans byxor och händer:

Alphonse berättar själv för nyhetsbyrån AFP att han såg människor vars ben var förstörda och som led av andra fruktansvärda skador.

– Vi tog ut några av kropparna som inte rörde sig. Det var total panik överallt, säger han till nyhetsbyrån skriver The Independent.

Enligt honom låg människor på marken som var täckt av blod.

– Minst sex eller sju personers ben var helt krossade. Många förlorade lemmar, säger han och fortsätter:

– En man förlorade båda benen och det var en polis med helt sargade ben.

Alphonses insats hyllas av flera som var på plats, skriver The Independent. En twitteranvändare citerar den kända tv-personligheten Fred Rogers som en gång sa att man ska leta efter ”hjälpare” under fruktansvärda händelser: ””Leta efter räddarna i nöden. Du kommer alltid hitta folk som hjälper.” Tack Alphonse” skriver hon.

Och så här skriver en annan: ”Alphonse du förde just deras misslyckande i ljuset. Om en av oss fortfarande osjälviskt kan hjälpa andra har de inte vunnit. De kommer aldrig vinna”.

En annan Twitteranvändare sa att terrorism visar "vilka som är de riktiga hjältarna".

Terrorister skapar hjältar. Hjälten bryr sig inte om religion, hjälten är bara en bra människa”.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.