Den belgiska åklagarmyndigheten att bekräftat att de tre männen som syns på övervakningsbilden är misstänkta för terrorattacken.
Den belgiska åklagarmyndigheten att bekräftat att de tre männen som syns på övervakningsbilden är misstänkta för terrorattacken. - Foto: TT / AP

Belgisk polis släpper nya rörliga bilder på den tredje flygplatsbombaren

En övervakningskamera fångade de tre terrormisstänkta självmordsbombarna på flygplatsen Zaventem i Bryssel. Nu har belgisk polis släppt nya rörliga bilder på den tredje mannen.


Den belgiska åklagarmyndigheten att bekräftat att de tre männen som syns på övervakningsbilden, som togs bara minuter innan explosionen på flygplatsen Zaventem i centrala Bryssel, är misstänkta för terrorattacken.

Bildkälla: TT / AP

De två männen till vänster tros ha dött i dådet. Men den tredje mannen till höger, i hatt och ljus jacka, är fortfarande på fri fot. Det är oklart exakt vem mannen är, men han har bland annat pekats ut av belgisk media som Faycal Cheffou. Han ska dock ha gripits i torsdags efter en polisinsats i Bryssel.

Nu har belgisk polis släppt nya rörliga övervakningsbilder på den tredje misstänkte flygplatsbombaren, och det tycks vara från samma tillfälle som den tidigare stillbilden är från.

Polisen vill nu ha hjälp att hitta mannen, vilket kan betyda att den gripne Faycal Cheffou inte är mannen på övervakningsfilmen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

MP: "Fruktansvärd framtidsbild"

Miljöpartiet oroar sig för att högerextrema ska få allt mer makt i EU-parlamentet efter valet. Det är en fruktansvärd framtidsbild de målar upp, säger partiets toppkandidat Alice Bah Kuhnke.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.