Nu införs specialvagnar åt kvinnor på tyska tåg.
Nu införs specialvagnar åt kvinnor på tyska tåg. - Foto: Ap

Specialvagnar införs på tyska tåg – enbart för kvinnor

Efter nyårsnatten i Köln har flera undra anmälning om sexuella ofredanden kommit in till polisen. Nu inför de specialvagnar till kvinnorna på tågen.


På tyska tåg kommer det nu finnas tågvagnar som bara är till för kvinnor. I början kommer det bara vara på sträckan mellan Leipzig till Chemnitz.

Det är tågoperatören Regiobahn som lanserar kvinnoavdelningarna på deras tåg, skriver Daily Mail.

Meningen med dessa vagnar är att minska chansen för att kvinnor ska bli antastade. I vagnen får bara kvinnor med barn vistas och vagnen kommer att ligga nära personalens utrymme.

Efter nyårsnatten i Köln har 1 000 polisanmälningar kommit in till polisen och flera hundra av de gäller sexuella ofredanden, skriver Daily Mail.

SJ kommer inte göra samma sak

Efter att Tyskland gör det ringde Nyheter24 upp SJ för att se om dessa specialvagnar skulle kunna bli aktuella i Sverige.

– Vi på SJ upplever inte att vi skulle ha den här typen av problem ombord våra tåg. På våra SJ-tåg är alla resenärer välkomna och vi gör ingen skillnad på resenärer för att resa med oss, säger SJ Presstjänst till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.