I natt svensk tid avrättades Pablo Vasquez, 38, i ett fängelse i Huntsville i Texas, USA.
1 av 3
I natt svensk tid avrättades Pablo Vasquez, 38, i ett fängelse i Huntsville i Texas, USA. - Foto: Texas Department of Criminal Justice / TT
Han har ofta kallats för "Vampyrmördaren" i medier efter att ha erkänt att han 1998 dödat en 12-årig pojke och druckit hans blod.
2 av 3
Han har ofta kallats för "Vampyrmördaren" i medier efter att ha erkänt att han 1998 dödat en 12-årig pojke och druckit hans blod. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Han slog ner pojken med en spade, skar av honom halsen och försökte avlägsna pojkens huvud och dricka hans blod. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 3
Han slog ner pojken med en spade, skar av honom halsen och försökte avlägsna pojkens huvud och dricka hans blod. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

"Vampyrmördaren" dödade pojke och drack hans blod – avrättades i natt

Dödsdömde fången Pablo Vasquez skar av en 12-årig pojkes hals och försökte sedan avlägsna hans huvud och dricka hans blod.


I natt svensk tid avrättades Pablo Vasquez, 38, i ett fängelse i Huntsville i Texas, USA.

Han har ofta kallats för "Vampyrmördaren" i medier efter att ha erkänt att han 1998 dödat en 12-årig pojke och druckit hans blod. Han ska ha sagt till polisen att han hört röster och att han fått instruktioner från djävulen gå till attack. Han slog ner pojken med en spade, skar av honom halsen och försökte avlägsna pojkens huvud och dricka hans blod.

– Något sa bara åt mig att dricka, sa han till polisen vid tillfället, skriver NBC News.

Pablo Vasquez advokat hade argumenterat för att han skulle få ett uppskov eftersom jurymedlemmarna som var emot dödsstraffet hade uteslutits från rättegången. I tidigare överklagande har han bland annat hävdat att han är psykiskt sjuk.

Men i natt avrättades alltså Pablo Vasquez.

/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Uddevalla rapporterar om farligt föremål

1 timme sedan
"Vi har fått in ett larm om ett misstänkt farligt föremål i en blomsterlåda.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.