I april 1912 förliste oceanångare Titanic i norra Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg.
1 av 5
I april 1912 förliste oceanångare Titanic i norra Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En hel månad efteråt hittades en livbåt från fartyget.
2 av 5
En hel månad efteråt hittades en livbåt från fartyget. - Foto: TT Nyhetsbyrån
I den fanns tre förmultnade kroppar – och en vigselring med texten "Edvard till Gerda" på sig. Ringen på bilden är dock en annan.
3 av 5
I den fanns tre förmultnade kroppar – och en vigselring med texten "Edvard till Gerda" på sig. Ringen på bilden är dock en annan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Edvard och Gerda Lindell kom från Helsingborg och åkte Titanic när de skulle emigrera till Amerika. Men det skulle bli deras sista resa – endast ringen hittades efteråt.
4 av 5
Edvard och Gerda Lindell kom från Helsingborg och åkte Titanic när de skulle emigrera till Amerika. Men det skulle bli deras sista resa – endast ringen hittades efteråt. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har ringen återigen blivit aktuell efter det att tre fotografier som togs när livbåten hittades ute på Atlanten har sålts på en auktion i England.
5 av 5
Nu har ringen återigen blivit aktuell efter det att tre fotografier som togs när livbåten hittades ute på Atlanten har sålts på en auktion i England. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Här hittas svenska Gerdas ring – efter att Titanic sjunkit i Atlanten

En månad efter att Titanic sjönk hittades en livbåt på drift från fartyget. I den låg en ring från en skånska.


I april 1912 förliste oceanångare Titanic i norra Atlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. En hel månad efteråt hittades en livbåt från fartyget. I den fanns tre förmultnade kroppar – och en vigselring med texten "Edvard till Gerda" i.

Edvard och Gerda Lindell kom från Helsingborg och åkte Titanic när de skulle emigrera till Amerika. Men det skulle bli deras sista resa – endast ringen hittades efteråt.

Nu har ringen återigen blivit aktuell efter det att tre fotografier som togs när livbåten hittades ute på Atlanten har sålts på en auktion i England, skriver Aftonbladet.

Det var en okänd person som befann sig ombord på fartyget Oceanic som tog fotografierna, som visar hur besättningsmän ror ut mot livbåten.

När Titanic sjönk tog sig Gerda och Edvard till livbåten, men bara Edvard lyckades ta sig ombord. Gerda hamnade i det iskalla vattnet utan flytväst där hon tillslut drunknade.

Men ringen gled av hennes finger och hamnade på livbåtens golv, där den alltså senare hittades, skriver Aftonbladet.

Här kan du se bilderna som togs av Oceanic-besättningen som hittade livbåten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!