Austin och Perry har varit försvunna i nio månader.
1 av 9
Austin och Perry har varit försvunna i nio månader. - Foto: Kustbevakningen / Utredningsbevis
Ett sista skrämmande Snapchat-meddelande ska ha skickats.
2 av 9
Ett sista skrämmande Snapchat-meddelande ska ha skickats. - Foto: Privat
Där det hemskt nog ska ha stått "we're f***ed".
3 av 9
Där det hemskt nog ska ha stått "we're f***ed". - Foto: Privat
Deras föräldrar vill inte ge upp hoppet.
4 av 9
Deras föräldrar vill inte ge upp hoppet. - Foto: Privat
Perry Cohen.
5 av 9
Perry Cohen. - Foto: Kustbevakningen
Austin Stephanos.
6 av 9
Austin Stephanos. - Foto: Kustbevakningen
Telefonen som hittades.
7 av 9
Telefonen som hittades. - Foto: Utredningsbevis
Ytterligare bevis om att någon kan ha manipulerat deras båt är skrämmande inslag i utredningen.
8 av 9
Ytterligare bevis om att någon kan ha manipulerat deras båt är skrämmande inslag i utredningen. - Foto: Utredningsbevis
Utredningen har pågått länge och deras båt hittades. Men inte pojkarna ännu.
9 av 9
Utredningen har pågått länge och deras båt hittades. Men inte pojkarna ännu. - Foto: Utredningsbevis

Tonåringarna försvann på havet – deras sista Snapchat är skrämmande

De 14-åriga pojkarna försvann efter en båtresa.


Två 14-åringar från Florida i USA begav sig på en fiskeresa den 24 juli 2015. Bara timmar senare slog en enorm storm till och båten kapsejsade, rapporterar People.

Bildkälla: Privat

Austin Stephanos med sin familj.

Bildkälla: Privat

Perry Cohen.

Det som nyligen kommit fram är att tonåringarna har skickat en sista, skrämmande meddelande via Snapchat till sina kompisar. Det lydde kort och gott: "We're f***ed".

Tonåringarna Austin Stephanos och Perry Cohen är fortfarande försvunna. Fast deras båt hittades cirka 16 mil utanför Bermudas kust i mars.

Ytterligare skumma bevis som uppkommit är att deras båt troligen utsatts för manipulering. Det efter att utredare sett att både batteriet och tändningen var avstängda. Vilket skulle kunna vara för att spara på energi – men det är inte utredarna överens om.

Bildkälla: Utredningsbevis

På båten som hittades fanns bland annat Austins iPhone. Nu släpps flera bilder från försvinnandet.

Däri finns bland annat information om att pojkarna messade sina föräldrar innan försvinnandet. "Min iPad är död, mamma. Kontaktar dig sen. Älskar dig" hade Perry skrivit den 24 juli. Mamman svarade och sedan försökte sonen att svara tillbaka – men mystiskt nog kom bara halva meddelandet fram, skriver Daily Mail.

Sedan dess har mamman inte hört ett knyst från pojkarna.

Bildkälla: Facebook

Kustbevakningen har lagt ner mycket energi och tid att återse pojkarna – men än så länge har de fortfarande inte hittat de varken levande eller döda. Och det verkar som att de har gett upp hoppet då utredningen lagts ner.

På telefonen som hittades kan det finnas bevis och ledtrådar från försvinnandet. Även om själva iPhonen är sliten efter månader i saltvatten.

Till WPBF säger Perrys mamma Pam Cohen att "jag vet inte vad som hände i hans sista levande stund och det skrämmer mig". Hon tror att det inte går att återse pojkarna vid liv – men vill ändå hitta kropparna så att en begravning kan hållas.

Hon ska också enligt upgift stämma Austins föräldrar som inte vill att någon ska ta sig in i sonens mobiltelefon. Däri kan som sagt fler ledtrådar finnas.

Enligt uppgifter är pojkarna extremt vana vid vatten och själva försvinnandet är extremt mystiskt.

Tonåringarnas föräldrar håller fortfarande på att leta efter pojkarna och har betalat för privat hjälp. De uppmanar också privatpersoner att hålla ögonen öppna – även om det givetvis är svårt.

En kvinna i Kina var försvunnen i tio år – men hittades senare på ett internetcafé. En mamma var försvunnen i hela 42 år och levde under falsk identitet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.