Mamma skyllde spädbarnsmord på sin 17-åriga son – var själv skyldig

För att slippa åka in i fängelset skyllde hon på sitt eget kött och blod. Det gick inte vägen.


Någon hade slagit 35-åriga Kandyce Downers 18 månader gamla fosterdotter brutalt under flera veckors tid. Flickan hade skadats så svårt att hon hade fått brutna ben, revben och allvarliga skall- och ryggradsskador.

Bildkälla: Youtube

Den 5 september avled flickan i hemmet. Hennes död berodde på mer än 200 skador, däribland flera brutna revben. Hon hade 153 ärr på sin kropp, skriver Daily Mail.

Flickan hade bott hos Kandyce Downers sedan i januari. Hennes egna mamma var beroende av droger.

När rättegången för mordet på flickan drog igång sa den 35-åriga kvinnan att det måste vara hennes 17-åriga son som varit skyldig till mordet. Även hennes andra barn måste ha varit inbladade eftersom att de tog hand om flickan på dagarna.

Bildkälla: Youtube

Under rättegången ska en medicinsk specialist ha beskrivit flickans ansiktsskador som det värsta han någonsin sett. Hennes skador var så allvarliga att det såg ut som att hon varit med om en bilkrasch. Att ingen ska ha varit medveten om hennes skador är omöjligt, skriver Daily Mail.

Candice Downer sa hela tiden att hon inte var skyldig men motsatsen skulle bli bevisad. I dag dömdes hon för modet. Efter domen uttalade sig polismannen Harry Harrison från West Midlands Police:

– När en så här ung person dör är det alltid tragisk. Det är hemskt att tänka på hur mycket våld och lidande ett så ungt barn måste ha gått igenom under de senaste månaderna, av någon hon trodde hon kunde lite på.

Bildkälla: Youtube

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

1 timme sedan
Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.