En 35-årig kvinna låtsades vara anhörig till en av de omkomna i flygolyckan med Germanwings.
1 av 4
En 35-årig kvinna låtsades vara anhörig till en av de omkomna i flygolyckan med Germanwings. - Foto: TT
 I mars i fjol krashade Andreas Lubitz ett flygplan i franska Alperna. 150 personer omkom.
2 av 4
I mars i fjol krashade Andreas Lubitz ett flygplan i franska Alperna. 150 personer omkom. - Foto: TT
Anhöriga vid en minnesstund.
3 av 4
Anhöriga vid en minnesstund. - Foto: TT
Minnesstenen vid Alperna.
4 av 4
Minnesstenen vid Alperna. - Foto: TT

Ljög om att ha varit släkt med olycksoffer – fick gratis resa för 140 000

En 35-årig tvåbarnsmamma låtsades vara släkt med en person som omkom i fruktansvärd flygplansolycka – för att få gratis resa.


Den 24 mars i fjol krasade piloten Andreas Lubitz flygplanet Germanwings flight 9525 in i en bergvägg i franska Alperna. Flygplanet var på väg från Barcelona till Düsseldorf och det tros att Lubitz krashade flygplanet med flit. 150 människor miste livet, skriver Aftonbladet.

Efter olyckan bestämde sig flygbolaget Lufthansa, som äger Germanwings, att erbjuda anhöriga att resa till platsen där olyckan inträffade. Då såg den 35-åriga kvinnan möjligheten att utnyttja tillfället.

Kvinnan sa sig vara kusin till ett av offren, och flögs därför till olycksplatsen den 29 mars i fjol tillsammans med andra anhöriga. De sörjde öppet vid platsen tillsammans.

Hon återvände till olycksplatsen med sina två barn och en anhörig några dagar senare. De tillbringade dagarna på stranden utanför Marseille, och tog taxi från flygplatsen till Marseille för 4 000 kronor. Totalt gick resan på 140 000 kronor.

Att kvinnan ljög blev känt först när hon tatuerade in namnet Anke tillsammans med olyckans datum och klockslag, flightnumret och platsens koordinater. Tatueringstudion blev så berörda att de gav henne ett billigare pris – tatueringen skulle kosta 3 000 kronor men hon fick den för 500 kronor.

Senare visade det sig att namnet Anke inte förekom bland dödsoffren. Kvinnan åtalas nu i Köln men inget datum för rättegången har fastställts, enligt Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!