- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Så här kan de nya körkorten se ut – inom en snar framtid

Redan kan vi betala med hjälp av mobilen, men visst vore det skönt att slippa alla kort och samla allt på en plats? Att slippa oroa sig för att tappa körkortet?


Nå, det kanske inte är så långt kvar innan vi kan det.

I alla fall England.

Oliver Morley, exekutiv chef på Driver and Vehicle Licensing Agency postade nyligen en bild Twitter på ett digitalt körkort – i en smartphone, skriver brittiska Metro.

Det är tidigt i utvecklingen. Morley skriver på sin Twitter att de arbetar fortfarande med en prototyp och har ännu inte en deadline för produkten – eftersom de prioriterar säkerhet. Alla EU-länder har gemensamma regler för hur körkort ska se ut, så om dessa digitala körkort börjar användas i England är det ganska troligt att de kommer till Sverige också.

Körkortet kommer troligtvis sparas i iPhones app Wallet, skriver Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.