I dag dömdes mannen till 26 års fängelse för det brutala sexmordet.
1 av 3
I dag dömdes mannen till 26 års fängelse för det brutala sexmordet. - Foto: TT BILD
Mannen beskriver sig själv som ett monster.
2 av 3
Mannen beskriver sig själv som ett monster. - Foto: TT BILD
Mannen och kvinnan träffades via en dejtingapp.
3 av 3
Mannen och kvinnan träffades via en dejtingapp. - Foto: TT BILD

Träffades via dejtingapp – nu döms mannen efter det grova sexmordet

Mannen ströp den unga lärarinnan och tog bilder på hennes döda kropp medan han förgrep sig på den. Nu döms han till minst 26 års fängelse.


Carl Langdell, 26, från Storbritannien gick på dejt med 23-åriga läraren Katie Locke efter att ha träffats på dejtingappen Plenty of Fish, där de hade skrivit till varandra i ungefär två veckor.

De sågs på en bar i östra London och tog sen en taxi till ett fyrstjärnigt hotell. När personalen skulle städa rummet upptäckte de att alla sängkläder och handdukar saknades och låset på fönstret var uppbrutet.

Dagen efter – på juldagen 2015 – erkände Carl för sin mamma att han hade dödat Katie och att han var "ett monster".

Carl berättade också för sin mamma att han hade strypt Katie som en del av en sexlek, som sen spårade ur för att han hade druckit för mycket alkohol.

När han greps av polisen ville han inte svara på några frågor, men tester visade att han hade kokain och andra droger i kroppen, som användes som ångestdämpande.

I mördarens mobil hittades bilder han hade tagit på offrets döda kropp, som han också hade förgripit sig på sexuellt efter att hon hade avlidit.

Bara nio månader innan det fruktansvärda dådet hade han erkänt för en terapeut att han ville skära upp halsen på en kvinna.

Han hade också sagt att han skulle vilja se sitt offer naken och ha sex med liket efter att han hade dödat henne.

Innan Carl träffade Katie så ljög han för henne och sa att han hade en egen advokatfirma. Det han inte berättade för henne var att han hade varit inskriven för psykiatrisk vård och för tillfället avtjänade en villkorlig dom, efter att ha berättat för terapeuten om sina sjuka fantasier.

I samband med förhören skrev han ett brev med texten "det finns ingen ursäkt och inget tänkbart straff – inte ens döden – som skulle kunna gottgöra för det liv jag har tagit".

I dag dömdes Carl Langdell till 26 års fängelse, enligt Mirror UK.

– När du har avtjänat straffet är det upp till andra att avgöra när – om ens någonsin – det är säkert att låta dig blir frigiven, sa domaren Andrew Bright QC i samband med att domen tillkännagavs.

Om du tyckte det här var fruktansvärt så kan du också läsa om mannen som mördade sin flickvän och la upp bilder på hennes döda kropp på Facebook, som sen vägrade ta bort bilderna för att de "inte stred mot deras villkor".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde vi ha högre straff för mord i Sverige?
Tack för din röst!