Det här är nekrotiserande fasciit
Det här är nekrotiserande fasciit - Foto: Piotr Smuszkiewicz, Iwona Trojanowska and Hanna Tomczak/Wikimedia

Aimee dog nästan av köttätande bakterie – nu visar hon upp sin bikinikropp

Aimee får mycket fina ord efter sin bikinibild som hon delade efter att ha kämpat i flera år med att acceptera sin kropp.


28-årige Aimee Copeland överlevde en köttätande bakterie för fyra år sen. Nu delar hon ett inspirerande inlägg om att älska sin strandkropp.

Tjejen från Georgia, USA, skapade stora rubriker när hon 2012 drabbades av nekrotiserande fasciit. En köttätande bakterie med stor dödlighet.

Hon drog på sig sjukdomen efter att hon var ute i naturen med sina kompisar och såg en hemmagjord linbana, eller zip-line. Då gick linan helt plöstligt sönder och hennes ben fläktes upp, skriver Buzzfeed.

På sjukhuset behandlades hon och skickades hem – men bara några dagar senare märkte hennes kompis att hon var blek. Aimee skickades då direkt till sjukhuset där hon fick den hemska diagnosen.

Läkarna var tvungna att amputera båda Aimees händer, ett av hennes ben samt foten på andra benet. Familjen fick också beskedet att hon eventuellt inte skulle överleva trots ingreppen. Någonting som Aimee lyckades motbevisa.

Sedan dess har hon blivit en röst för handikappade och samtidigt tagit två master-examen. Hon är också mentor för personer som drabbats av traumatiska skador.

I en intervju med tidningen People säger hon att hon har jobbat hårt för att acceptera sin egen kropp. Nu säger hon att hon helt omfamnat vem hon är i dag.

Trots att hon varit stark och hjälpsam hade Aimee svårt att älska sin nya kropp. Men i veckan la hon ut en semesterbild som visade hur långt hon kommit i sin personliga utveckling:


Det står bland annat att "vi har alla imperfektioner och det finns så mycket som är vackert i våra skavanker". I nuläget har inlägget blivit delat mer än 1 600 gånger och fått mer än 12 000 reaktioner med många och långa stöttande ord.

Inspirerande!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.