ISIS tog på sig ansvaret för dådet, men nu har det framkommit att gärningsmannen själv var stammis på gayklubben och hade sexmöten med andra män via dejtingappar.
1 av 2
ISIS tog på sig ansvaret för dådet, men nu har det framkommit att gärningsmannen själv var stammis på gayklubben och hade sexmöten med andra män via dejtingappar. - Foto: Ap
Sörjande personer som hedrar offren i Orlando.
2 av 2
Sörjande personer som hedrar offren i Orlando. - Foto: Lynne Sladky

Massmördaren i Orlando ringde kusligt samtal till tv-kanal – efter skotten

Nu bekräftar producenten för nyhetsprogrammet att Omar Mateen ringde in direkt efter dådet för att meddela att han var gärningsmannen.


Omar Mateen hade just mördat 49 personer och skadat ytterligare 53 utanför nattklubben Pulse i Orlando, USA, i söndags morse.

Nu framkommer det enligt Mirror UK att han direkt därefter ringde till en TV-station och frågade om de hade hört talas om masskjutningen.

Matt Gentili, som jobbar som producent för News 13 på kanalen, medger att mördaren ringde till honom på kontoret. Som svar på frågan i andra änden av luren bekräftade Matt att han hade fått in samtal om händelsen.

– Jag sköt. Det var jag som sköt. Jag gjorde det för ISIS, för islamiska staten, sa Omar Mateen.

Sedan la han på luren.

Senare identifierades massmördaren av sin exfru och blev nerskjuten av en insatsstyrka som använde sprängmedel för att distrahera Omar när han hade tagit gisslan.

ISIS meddelade sedan att de tar på sig ansvaret för dådet, men menar att attacken inte var planerad av dem. Det finns inte heller något som indikerar att massakern var koordinerad mellan ISIS och gärningsmannen, vilket Nyheter24 har skrivit om tidigare.

Det har nyligen framkommit att Omar Mateen frekvent använde sig av gaydatingappar för sexmöten med andra män och att han själv var stammis på gayklubben där det fruktansvärda dådet ägde rum.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!