Abbie skulle bleka tänderna – men det slutade i fasansfull katastrof

Abbie valde att bleka tänderna hemma hos en kvinna i stället för att gå till en tandläkare och göra det. Det gick inte så bra.


Abbie, 18, från Skottland hade precis tagit bort hennes tandställning och bestämde sig för att bleka tänder. Men hon ville inte gå till en tandläkare utan valde att göra det hos en kvinna som gjorde det hemma.

En 60 minuters-behandling senare så märkte hon att något var fel. Riktigt fel.

Hennes läppar var otroligt svullna redan efter fem minuter. I ett Facebook-inlägg berättar hon om händelsen där hon skriver att hela hennes mun hade domnat och att hon hade svårt att prata.

Kvinnan som hade behandlat henne berättade för henne att det var normalt och att hon inte behövde uppsöka läkare. Hon tipsade henne också om att lägga på lite läppstift.

Dagen därpå såg det ännu värre ut, läpparna hade klibbat i hop och Abbie bestämde sig för att uppsöka en läkare. Läkaren skrattade åt henne och berättade att det skulle vara något hon lärde sig något av.

I hennes mun hade hon tio blåsor och hon fick en salva som skulle hjälpa – vilket den inte gjorde. Hon blev därför ombett att uppsöka ett tandvårdssjukhus där hon fick vet vad som egentligen vad fel.

Hon hade tredje gradens brännskador och en eventuell allergisk reaktion.

I dag är det på bättringsvägen men det enda hon i nuläget kan äta är soppa och äggröra.

Abbie vill nu varna andra och menar att man absolut inte ska lita på vad som helst.

– Jag antog att det enda som kunde gå fel med tandblekning var att man inte märker någon skillnad, skriver hon i sitt inlägg på Facebook.

Hon avslutar med att berätta att hon aldrig tidigare hört talas om något liknande, förens nu.

– Jag skulle inte ens önska min värsta fiende att gå igenom den här smärtan, var försiktiga där ute, skriver hon.

Känsliga läsare varnas för obehagliga bilder nedan.

Så här såg det ut fem minuter efter behandlingen.


Det blir värre, så här såg hon ut dagen där på.


Två dagar efter.


Här kan ni läsa Abbies inlägg om tandblekningen.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blekt tänderna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.