Här är videon som visar att vardagsrasismen ökat efter Brexit

Många vittnar om rasistattacker och hårdare ord mot invandrare efter att Storbritannien röstat om att lämna EU.


Innan Storbritanniens folkomröstning om landet skulle vara kvar eller lämna EU varnade experter för att rasismen i landet skulle öka om landet bestämde sig för att lämna. Folket sa sitt och tyckte med knapp marginal att det var dags att lämna EU.

Redan nu vittnar många på sociala medier om hur tonen mot invandrare och rasifierade har hårdnat. Rasisterna och de främlingsfientliga tar beslutet om att lämna EU som en anledning till att kasta ut alla som inte är födda i landet.

I klippet ovan kan man se två händelser, en bilförare tycker att en annan ska åka hem till landet han kom från. Trots att personen säger att han är född i Storbritannien fortsätter mannen kasta ur sig rasistiska saker och ifrågasätter varför den andra mannen inte pratar ”riktig” engelska.

I det andra klippet är det en stor grupp rasister och nationalister som demonstrerar helt öppet utanför en moské i Newcastle. Gruppen skriker att invandringen ska stoppas och utvandringen kan börja. Fler moskébesökare filmar händelsen tills polisen ber dem gå. Polisen menar att det bara blir värre om de är kvar på platsen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Schweizisk klockexport ur led

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

I 172 år har den kända skinnbutiken lockat till sig turister, sommargotlänningar och öbor. Men nu tvingas Visbys äldsta affär att stänga.

Försvagad sits för Danmarks regering

Den danska regeringens position försvagas och Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne stärks sedan en folketingsledamot bytt parti till hennes och en politisk vilde också bestämt sig för att gå med där.

Ras för bitcoin

Kryptovalutor som bitcoin faller kraftigt och just bitcoin har under morgonen backat drygt 5 procent. Nedgången betyder att en bitcoin nu handlas kring drygt 63 800 dollar vilket innebär en nedgång på 10 procent de senaste fem dagarna.

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.