Minst 36 personer uppges ha dött i självmordsattentanten på Atatürkflygplatsen i Istanbul i går.
1 av 5
Minst 36 personer uppges ha dött i självmordsattentanten på Atatürkflygplatsen i Istanbul i går. - Foto: TT
MInst 147 personer uppges ha skadats.
2 av 5
MInst 147 personer uppges ha skadats. - Foto: TT
Tre självmordsbomber detonerade.
3 av 5
Tre självmordsbomber detonerade. - Foto: TT
President Erdogan har fördömt attacken.
4 av 5
President Erdogan har fördömt attacken. - Foto: TT
Flygplatsen evakuerades efter attentaten och all flygtrafik har tillsvidare stoppats.
5 av 5
Flygplatsen evakuerades efter attentaten och all flygtrafik har tillsvidare stoppats. - Foto: TT

Minst 41 döda efter självmordsdådet på flygplatsen i Istanbul

Efter gårdagens attack på Atatürkflygplatsen i Istanbul stiger dödssiffrorna.


Enligt nya uppgifter uppges minst 41 personer ha dött och 239 personer ha skadats vid explosionerna på Atatürkflygplatsen i Istanbul i går kväll. Detta uppger nyhetsbyrån AFP på sin Twitter på onsdagen. Enligt BBC var 13 av de döda utländska medborgare.

Det var vid 21-tiden som tre självmordsbombare ska ha detonerat sina sprängladdning vid ankomsthallen, i närheten av säkerhetskontrollen, skriver SVT.

Enligt ett vittne, en tjänsteman, ska gärningsmännen ha detonerat sprängladdningarna först efter att polisen skjutit mot dem. Ett annat vittne säger att en polis brottade ned en av gärningsmännen – som då detonerade bomben.

Vittnen ska ha hört två explosioner, följt av skottlossning och därefter den tredje explosionen. Alla tre gärningsmän uppges ha skjutit innan de detonerat sina bomber, uppger Turkiets premiärminister Binali Yildirim.

– Enligt den information jag har fått öppnade en terrorist först eld med en kalasjnikov vid ingången till den internationella terminalen och sprängde sig sedan, säger Turkiets justitieminister Bekir Bozdag.

Enligt källor till nyhetsbyrån Dogan tror den turkiska polisen att terrorgruppen IS kan ligga bakom dådet. Turkiet har de senaste månaderna varit utsatta för flera bombdåd som är kopplade till kurdiska separatister och IS.

Attacken har fördömts av turkiska presidenten Erdogan.

– Det är uppenbart att den här attacken inte skulle åstadkomma något resultat, utan enbart skapa propaganda mot vårt land, genom att använda oskyldiga människors blod och smärta, skrev han i ett skriftligt uttalande.

Flygplatsen evakuerades efter attentaten och all flygtrafik har tillsvidare stoppats, skriver SVT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.