Mannen måste ringa polisen ett dygn före han har sex för att inte riskera fängelse i 5 år.
Mannen måste ringa polisen ett dygn före han har sex för att inte riskera fängelse i 5 år. - Foto: TT

Han måste ringa polisen innan sex – hotar nu att hungerstrejka tills domen ändras

Mannen som ansågs ha ett farligt sexuellt beteende, vilket gjort att han dömts till att ringa polisen före sex hotar nu med att hungerstrejka eftersom domen "förstör hans liv".


Nyheter24 har tidigare skrivit om mannen som inte får ha sex utan att ringa polisen 24 timmar före. Mannen ska då lämna sin partners namn, adress och personnummer till polisen. Detta för att mannen dömts för att ha ett "riskabelt sexuellt beteende", skriver Independent.

Mannen, som är i 40-års åldern, ska vara väldigt intresserad av sex, speciellt med sadomasochistiska inslag. Han ska också ha besökt en fetisch-klubb med tidigare partners.

Mannen har dömts till det ovanliga straffet trots att han faktiskt friades från misstankar om den våldtäkt han stod inför rätta för.

Mannen anser därför att domstolen inte har någon rätt till att döma honom. Därför hotar han nu med att hungerstrejka tills domen görs om eftersom han anser att domen "förstör hans liv".

– Jag kommer hungerstrejka tills det här antingen får ett glatt eller naturligt slut, säger mannen.

Att dömas för "riskabelt sexuellt-beteende" är egentligen en övervakningsdom som polisen kan sätta på alla som de anser utgör en potentiell sexuell risk för andra, och detta kan göras utan att personen i fråga är dömd för något brott.

Rätten å sin sida anser sig inte ha gjort något fel utan är övertygade om att det inte finns något felaktigt eller olagligt i deras agerande, skriver Independent.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du domen är rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.