2-åriga Mirranda satte ett popcorn i halsen, och har legat medvetslös sedan dess.
1 av 2
2-åriga Mirranda satte ett popcorn i halsen, och har legat medvetslös sedan dess. - Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

​2-åriga Mirranda satte popcorn i halsen – nu kämpar föräldrarna för hennes liv

Mirranda blev medvetslös när hon satte ett popcorn i halsen. Sedan dess har hon inte vaknat upp – nu kämpar föräldrarna för hennes liv.


Det var för ungefär två månader sedan livet för familjen Lawson vändes upp och ner och blev en mardröm. Den två-åriga dottern Mirranda Grace Lawson sprang in i vardagsrummet när hon höll på att kvävas.

Utan att få fram ett ljud föll hon till golvet medvetslös. Föräldrarna försökte få ut det popcorn som hon hade satt i halsen, men det var förgäves. Miranda blev medvetslös och hjärtat slutade slå. På sjukhuset lyckades läkarna återuppliva henne. Men hon har inte vaknat sedan hon föll till golvet.

Nu befarar läkarna på universitetssjukhuset i Virginia att hon är hjärndöd, skriver norska Dagbladet.

För att ta reda på om så är fallet vill Mirrandas läkare testa att koppla ur respiratorn. Om hon kan andas själv, kan de även se om hennes hjärna fungerar som den ska.

Mirrandas vård är väldigt dyr, ungefär 85 000 kronor om dagen, och sjukhuset menar att de skulle vilja ge andra barn chansen till vård.

Men föräldrarna vill inte tappa hoppet om Mirranda, och vågar inte göra testet.

– Hon blir bättre, även om de har förberett för at hon ska bli sämre, säger pappan Patrick Lawson till Richmond Times-Dispatch.

– Jag tror fortfarande att hon kommer att öppna ögonen igen, säger han.

Enligt Patrick förstår han att dottern har en allvarlig skada, men säger att han ser tecken på att hon blir bättre. När han pratar med henne, eller spelar Elvis, som är hennes favoritmusik, ger hon positiv respons.

Han vill bara att hans dotter ska ha lite mer tid.

– Hon har alltid varit stark. Hon kommer visa dem, säger han.

Har tagit det till rätten

Föräldrarna är nu rädda att sjukhuset på eget intiativ ska göra testet, och har därför tagit händelsen till rättegång. De har betalat en rättegångsavgift på 30 000 dollar, motsvarande 258 000 svenska kronor.

Nu är det upp till domstolen att bestämma om sjukhuset kan göra testet eller inte, skriver Dagbladet.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armani svänger – börsnotering möjligt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.