Sedan dess är 17-åringen spårlöst försvunnen.
1 av 2
Sedan dess är 17-åringen spårlöst försvunnen. - Foto: Privat
Det har bland annat ryktats att Emilies ska befinna sig i Sverige. Vet du något om hennes försvinnande? Hör av dig till polisen!
2 av 2
Det har bland annat ryktats att Emilies ska befinna sig i Sverige. Vet du något om hennes försvinnande? Hör av dig till polisen! - Foto: Privat

Emilie, 17, sa hej då efter en utekväll – nu är hon spårlöst försvunnen

17-åriga Emilie har nu varit försvunnen i nio dagar. Ju längre tid hon är borta desto mer fruktar nu polisen att hon råkat ut för ett brott.


Det var tidigt på morgonen förra söndagen som Emilie Meng från staden Korsør på västra Själland i Danmark sa hej då till sina vänner efter en utekväll. Klockan var då omkring 04.00. Sedan dess är 17-åringen spårlöst försvunnen.

17-åriga Emilie är försvunnen. Bildkälla: Privat

Trots ett massivt letande från både polis och allmänhet har man nu – nio dagar senare – ännu inte hittat Emilie.

– Vi har dessvärre inga nya spår, så nu är vi tillbaka vid Korsør Station där Emilie senast sågs vid liv, säger förundersökningsledare Marianne Roed till danska TV 2.

Rykten om att Emilie både har varit död och hittats levande har florerat. Falska meddelande på Facebook har även gjort gällande att Emilie ska vara hos en kompis i Sverige, skriver danska Metroxpress.

Bildkälla: Privat

Eftersom det gått över en vecka sedan Emilie senast sågs vid liv minskar chansen att hon ska ha försvunnit frivilligt, samtidigt som risken att hon råkat ut för en olycka eller ett brott ökar, skriver danska BT.

– Men vi jobbar fortfarande med videoövervakning från olika platser, och så har vi olika kontakter som vi fortfarande måste kolla upp, säger Marianne Roed till TV 2.

Även danska Missing People är inblandade i sökandet efter Emilie. I går var de ute med fler än 400 personer och letade i Korsør efter spår. Då hittade man bland annat två "misstänkta föremål" som kan ha betydelse för polisen.

Många människor har velat hjälpa till att leta efter Emilie. Bildkälla: Facebook

En Facebooksida har också startats för att hjälpa till i sökandet efter Emilie. Gruppen har nu nästan 20 000 medlemmar, och Emilies kusin Robin Witzner tackar för det massiva stödet.

– Jag hade aldrig i min vildaste fantasi förväntat mig det här stödet. Det här har varit en känslosam berg- och dalbana, men att få träffa så många verkligen fantastiska människor har helt klart gjort att dagen har blivit bättre än förväntat, skriver han i gruppen, rapporterar Metroxpress.

Vet du något om Emilies försvinnande? Hör av dig till polisen på 114 14.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.