Thomas fick en chock när han såg kontoutdraget - att han har betalt 200 000 kronor för en bussbiljett.
1 av 2
Thomas fick en chock när han såg kontoutdraget - att han har betalt 200 000 kronor för en bussbiljett. - Foto: Montage Facebook/TT
Enligt Ole har problemet uppstått när någon av de anställda råkade trycka för många nollor bakom den summan som Thomas egentligen skulle betalat. Sen råkade Thomas helt enkelt godkänna köpet.
2 av 2
Enligt Ole har problemet uppstått när någon av de anställda råkade trycka för många nollor bakom den summan som Thomas egentligen skulle betalat. Sen råkade Thomas helt enkelt godkänna köpet. - Foto: TT

​Thomas skulle åka buss – fick betala 255 000 kronor

Thomas fick minst sagt en chock när han kollade kontoutdraget, vilket är helt förståeligt.


Det är inte särskilt ovanligt att få panik när en kollar på bankkontot och känna att det finns alldeles för mycket månad kvar innan lönen kommer. Men desto större panik inträffar sig när det har dragits en stor summa pengar, typ 200 000 kronor, som är helt okänd för en.

Detta hände nämligen Thomas Sandvang Vilhemsen. Thomas märkte att det danska bussbolaget Midttrafik nämligen har dragit 200 000 kronor, motsvarande 255 000 svenska kronor, från hans konto för en bussbiljett.

Kollektivtrafiken må vara dyr men det där är väl lite väl dyrt..? För det skulle vi ju kunna få åtminstone 10 200 chipspåsar.

Efter upptäckte skrev Thomas ett inlägg på bussbolagets Facebook-sida. Inlägget skriver han även sitt telefonnummer så att de kan betala tillbaka, och bifogar en bild på hur mycket som dragits från hans konto.

“Hej Midttrafik! Tack för en bekväm resa efter Grön Konsert i Århus. Jag vill bara höra om jag betalade för alla?”

FacebookBildkälla: Faksimil Facebook

Thomas tar i alla fall det hela med ett leende.

– Jag tar det med ett leende och jag är ganska säker på att Middtrafik och jag kommer hitta enlösning. Antingen får jag pengarna tillbaka, eller så får jag kanske en buss, berättar han för danska Metroxpress.

På Midttrafik hade de nyss upptäckt felet när Metroxpress kontaktade dem.

– Det är givetvis djupt beklagligt, han måste såklart få pengarna tillbaka, säger Ole Simonsen, chef på Midttrafiks kundtjänst, till Metroxpress.

Enligt Ole har problemet uppstått när någon av de anställda råkade trycka för många nollor bakom den summan som Thomas egentligen skulle betalat. Sen råkade Thomas helt enkelt godkänna köpet, skriver Metroexpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här mannen som plötsligt hade 616 kvadriljoner kronor på sitt konto.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.