Här hotar IS hela Europa med nya sprängdåd – klär ut sig till turister

Både Paris och London ser ut som måltavlor i terrororganisationen IS nya skrämmande video. Men det finns detaljer som skrämmer ännu mer.


Terrororganisationen IS har senaste året tagit på sig flera terrordåd i Europa, Paris, Bryssel och i Nice. Även självmordsdåd i till exempel Irak har IS legat bakom. Samtidigt ska organisationen haft stora förluster i Syrien, tusentals soldater har dödats eller fängslats.

I den nya videon som IS släppt visar man upp bilder på ett expotioner i London och ett brinnade Eiffeltorn i Paris. Sen kommer scener som visar hur man bygger en bomb som ser ut som en videokamera, en kamera som turister brukar ha. Det är riktigt skrämmande bilder när man tänker på hur svårt det är att upptäcka en sådan bomb.

Nyheter24 har klippt bort flera scener ur videon, IS visar hur de avrättar fångar och spränger en man med hjälp av en bomb i en bärbar dator.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.