President Peter Mutharika begärde att Eric Aniva skulle gripas.
President Peter Mutharika begärde att Eric Aniva skulle gripas. - Foto: TT

HIV-positiva Eric fick betalt för att ha sex med barn – nu har han gripits

Eric Aniva är en hyena. Han får betalt för att ha sex med flickor i tidigt pubertet. Men han har även HIV. Nu har han gripits.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Eric Aniva från Malawi, i Afrika, som är en "hyena". Det innebär, enligt en gammal tradition, att flickor som når puberteten ska "renas" genom att ha sex med en så kallad hyena.

En hyena, som Eric är, är alltså en man som kan utföra denna "sexuella rening" och ritual. För detta får han betalt. Enligt honom har han hittills haft sex med 104 flickor sedan 1985.

Dessutom är Eric HIV-positiv, något som familjerna som betalar honom är omedvetna om.

– Jag är medveten om att vår tradition bidrar till att sprida HIV och Aids. Men våra seder kräver att vi har sex utan kondom, säger han till BBC.

Han berättade också att en del flickor är så unga som 12 eller 13, men att han "föredrar äldre".

Efter att fallet uppmärksammats i media förra veckan gav Malawis president Peter Mutharika order om att gripa Eric och starta en utredning. Igår uppges Eric ha gripits, skriver CNN.

– I en tid när vi som land för framsteg för flickors frigörelse, är det nedslående att män, kvinnor och hela samhällen i vårt land väljer att förgripa sig på flickor i kulturens namn, sa Mutharika i ett uttalande.

I uttalandet gav han en varning till de som utsätter barn för övergrepp.

– Till de som fortsätter eller har tankar att utöva kulturella sedvänjor som vilseleder våra flickor, har jag ett meddelande till dig: Sluta nu eller så kommer du få vara på den eländiga sidan av lagen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

1 timme sedan
Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.