Jade säger att hon är feminist och alltid har kontroll över situationen.
Jade säger att hon är feminist och alltid har kontroll över situationen. - Foto: Fakismil/Twitter

23-åringen om livet som porrskådis: "Min mamma brukar titta på mina filmer och ge feedback"

Ibland kan hon tjäna 100 kronor i timmen, under en 14-timmars lång inspelning.


23-åriga Jade, från England, jobbar som porrskådis och är känd som Carly Rae Summers. Hon har alltid varit fascinerad av porr och velat bli en del utav det – och nu är hon där.

I BBC:s dokumentär Jade: Why I Chose Porn berättar hon om livet som porrskådis.

Allt började när hon pluggade mode. Hon var väldigt deprimerad och ensam, och efter hon tagit examen började hon sälja bilder och videos på sig själv – då insåg hon snabbt hur lycklig pengarna gjorde henne.

– Om jag hade velat haft ett jobb inom modebranschen hade jag behövt ha obetald praktik i ett år, säger hon i dokumentären.

När hon fick pengar och blev uppskattad av hennes fans vände livet för Jade, till det bättre. Och i dag reser hon världen runt för att spela in porrfilmer.

Hon säger att hon älskar sitt jobb och att hennes mamma brukar se hennes filmer och ge råd om hur hon ska bli bättre på det hon gör.

Men i dag kan hon tjäna så lite som 100 kronor i timmen, under en 14-timmars lång inspelning – som hon dessutom behöver resa runt i Europa för att spela in.

Hennes mål är att bli en stor porrstjärna och hon säger att hon alltid har kontroll över situationen, men erkänner att hon har gjort några filmer som hon skäms över. En gång spelade hon in en film där flera män onanerade över henne, samtidigt som hon hade på sig en plasttratt.

Men Jade säger att allt hon gör handlar om henne. Hon säger att hon är feminist och alltid har koll på vad som händer.

– Jag blir upphetsad när kameran är framför mig, det har inget att göra med vem jag är med utan bara själva grejen att jag själv blir filmad. Det handlar om mig, säger hon, skriver Mirror.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nvidia faller i börsöppningen

Planerade attack i Sverige – detta är IS Khorasan

Två afghanska medborgare har gripits i Tyskland – misstänkta för att ha planerat en attack mot Sveriges riksdag. Enligt tyska myndigheter är de anhängare till terrorgruppen IS Khorasan.

Tungt på skolan: "Går nästan inte att ta in"

Den 17-åriga flicka som hittades misstänkt mördad i Skene var elev på gymnasieskolan i Marks kommun. Där har elever samlats under tisdagen för att minnas sin klasskompis. Det är så sorgligt så det går nästan inte att ta in, säger Rachel Törnell vid utbildningsförvaltningen.

Sex klimatrekord – och en strimma hopp

Det var rekordvarmt i land och på haven – men 2023 slogs också rekord i havsnivåhöjning, krympande glaciärer och förlusten av havsis i Antarktis. Sirenerna tjuter, varnar FN:s generalsekreterare. Men det finns en ljusglimt.

Kvinna drev bordell på massagealong – döms till fängelse

En thaimassagesalong i Kristianstad var enligt åklagaren en förtäckt bordell.

Fyra gripna i gemensam insats mot droghandel

Fyra personer greps misstänkta för att ha varit involverade i försäljning och transport av cannabis och andra droger, skriver Eurojust i ett pressmeddelande.