Israels premiärminister Benjamin Netanyahus parti har röstat igenom en lag som kommer göra det möjligt att sätta 12-åringar i fängelse.
1 av 3
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus parti har röstat igenom en lag som kommer göra det möjligt att sätta 12-åringar i fängelse. - Foto: TT/Pixabay
Benjamin Netanyahus
2 av 3
Benjamin Netanyahus - Foto: TT
12-åringar ska kunna sättas i fängelse om de misstänks för terrorism.
3 av 3
12-åringar ska kunna sättas i fängelse om de misstänks för terrorism. - Foto: Pixabay

Ny lag kommer göra det möjligt att sätta 12-åringar i fängelse

Israel har nu fått igenom en lag som kommer göra det möjligt att döma och fängsla 12-åringar.


Israels parlament har nu röstat igenom en lag som kommer göra det möjligt att döma och fängsla 12-åringar för terrorbrott. Detta efter att ett flera knivattacker begåtts mot judar i israel och även i de ockuperade palestinska delarna, skriver TT.

Knessetledarmoten Anat Berko som företräder regeringspartiet Likud var den som lade fram förslaget. Han skriver i ett pressmeddelande att "det inte spelar någon roll för den som mördats med kniv i sitt hjärta om gärningsmannen är tolv eller 15 år gammal".

Oroligheterna som skakat Israel och Palestina har pågått sedan oktober i fjol. Under konflikten har 218 palestinier och 34 israeler mist livet, skriver TT via Metro.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en video som felaktigt spreds på sociala medier och utgav sig för att visa asylsökande som kastade en hund över en mur.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du 12-åringar borde kunna dömas till fängelse?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.