Logan fick inte jobba i butiken när butiksföreståndaren såg hans tatueringar.
1 av 4
Logan fick inte jobba i butiken när butiksföreståndaren såg hans tatueringar. - Foto: Facebook/TT
Logan har en tatuering av en kompass på handryggen och orden STAY TRUE på knogarna.
2 av 4
Logan har en tatuering av en kompass på handryggen och orden STAY TRUE på knogarna. - Foto: MEN
Logan.
3 av 4
Logan. - Foto: Faceboook
Matvarukedjan kräver att alla deras anställda ska kunna täcka sina tatueringar när de jobbar.
4 av 4
Matvarukedjan kräver att alla deras anställda ska kunna täcka sina tatueringar när de jobbar. - Foto: TT

Studenten Logan nekades jobb – på grund av sina tatueringar

19-åriga studenten Logan sökte jobb på en matbutikskedja, men efter bara två timmars provanställning fick han beskedet at han inte fick jobba i butiken.


Logan McNicholas från Blackley i Storbritannien har tatueringar på händerna, något som nu gjort att han nekats ett jobb på hälsobutiken Holland & Barrett, skriver Manchester Evening News (MEN).

19-årigen har en kompass tatuerad på ena handryggen och sedan orden STAY TRUE på fingrarna. Kedjan Holland & Barrett har en policy som kräver att anställda ska kunna täcka sina tatueringar, något som inte riktigt är möjligt i Logans fall.

Trots detta fick Logan provjobba i en av kedjans butiker, där ingen hade nämnt något om hans tatueringar. Men efter två timmar fick han höra att trots att han skött sig utmärkt och gjort ett bra jobb så var det omöjligt för kedjan att anställa honom eftersom de har "höga krav på anställdas yttre".

Logan känner sig väldigt besviken.

– Jag arbetade med kundbemötande och jag pratade med anställda, och ingen av dem verkade ha några problem med min tatuering, säger han till MEN.

Logan ser tatueringar som konst. Bildkälla: MEN

Logan ser tatueringar som konst och känner sig nu orolig för att de ska göra det svårt för honom att skaffa jobb i framtiden.

Logans pappa som jobbar inom polisen, och också har tatueringar, ställer sig på sonens sida.

– Om det nu fanns en sådan regel rörande tatueringar, varför låta honom jobba ett provskift? Varför inte bara skriva det i annonsen, undrar han.

En talesperson för Holland & Barrett har sagt till MEN att kedjans första steg i intervjuprocessen är just att kalla in personer för att de ska få prova på att jobba i butiken, så de märker om det är något för dem. Vilket var vad som hände i Logans fall.

– Vi diskriminerar inte mot tatueringar, men vi kräver att våra anställda ska kunna täcka dem när de arbetar med kundbemötande. Något som personen i just det här fallet blev informerad om när affärsföreståndaren insåg att tatueringarna inte gick att täcka, säger talespersonen till MEN.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket Kylie Jenners nya rumptatuering kostade.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du anställt någon med tatueringar på händerna?
Tack för din röst!