Kvinnan ville inte återvända till Bulgarien.
1 av 3
Kvinnan ville inte återvända till Bulgarien. - Foto: TT
Så hon knivhögg sin pojkvän till döds.
2 av 3
Så hon knivhögg sin pojkvän till döds. - Foto: TT
Innan hon knivhögg sig själv för att få det att se ut som självförsvar.
3 av 3
Innan hon knivhögg sig själv för att få det att se ut som självförsvar. - Foto: TT

Gravid kvinna högg sig själv i halsen – för att dölja mordet på sin pojkvän

Den gravida kvinnan högg sig själv flera gånger för att dölja att hon dödat sin pojkvän. Nu har hon dömts till livstids fängelse.


Gyuldzhan Hadzhieva, 38, högg sin egen pojkvän Shenol Erol Ali, 26, fyra gånger. Hon högg honom bland annat i huvudet och lämnade honom att förblöda utan att ringa ambulans, skriver Metro UK.

Sedan högg den gravida kvinnan även sig själv i ryggen och magen innan hon skar upp sin egen hals så hon punkterade sin egen luftstrupe. Anledningen ska ha varit att hon ville få det att se ut som hon varit utsatt för hustrumisshandel.

Men nu döms Hadzhieva till livstids fängelse, med ett minimum på 16 år, av Wood Green Crown Court i Storbritannien.

Hadzhieva själv säger att motivet bakom mordet var att hon inte ville återvända till Bulgarien, vilket Ali ville tvinga henne att göra.

Personer nära Ali säger att han avsåg att avsluta den våldsamma relationen med Hadzhieva och ta hennes tillbaka till "där han hittade henne".

Det som ledde till mordet ska enligt Hadzhieva ha varit att Ali kom på henne med att söka igenom hans fickor efter hans pass den 30 januari i år. Han ska då enligt henne ha tappat kontrollen och hotat henne med en kniv. Sedan huggit henne upprepade gånger.

Själv säger hon att hon inte har något minne av att ha skadat Ali. Hon hittades tre dagar senare på golvet i paret lägenhet i fosterställning med svåra skador på rygg, hals och mage.

Enligt domare Noel Lucas är Hadzhievas version av historien inte tillförlitlig och därför döms hon till livstids fängelse.

– Tillsammans med juryns beslut avfärdar jag din historia, och jag avfärdar ditt uttalande om att inte ha några minnen av att ha skadat Ali, sade han.

Ett av de starkaste bevisen var att Hadzhieva fångats på en övervakningsfilm när hon besökte toaletten och då "inte uppvisade några oregelbundenheter i sina rörelser så som en person med allvarliga skador skulle gjort".

Utredaren Andrew Chalmers säger att motivet till mordet fortfarande är oklart, men att det är säkert att det var Hadzhieva som skadade Ali.

– Hennes egna skador syntes tydligt att de var självförvållade. Vi vet inte om hon planerade att ta sitt liv eller om hon försökte föra över skulden på Ali. Och det lär vi aldrig få veta, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett par som stoppades vid en vägtull – med en död tvååring i sin resväska.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.