Nu har Jamie och Harry en egen Youtube-kanal där de pratar om sina erfarenheter att vara ett transsexuellt par.
Nu har Jamie och Harry en egen Youtube-kanal där de pratar om sina erfarenheter att vara ett transsexuellt par. - Foto: Skärmdump/Youtube

Jamie och Harry är ett helt vanligt par – med en ovanlig historia

Det var kärlek vid första ögonkastet, berättar Jamie och Harry.


Sedan Jamie O’Herlihy, 23, var liten har hon vetat att hon varit en tjej fångad i fel kropp. Men det var först förra året som hon öppet kom ut som transperson. På grund av detta har hon tyckt att det varit svårt att hitta en partner – fram till nu, skriver brittiska Metro.

Jamie lovade till och med sig själv att vara singel ända tills hon kunde bli älskad som en kvinna. Tre år tog det. Sedan träffade hon Harry Matthews, 24, under en workshop-vecka för transpersoner.

Sedan dess har de varit oskiljaktiga.

– Det är väldigt känslosamt att gå igenom den här förändringen, så när båda upplever det kan du forma riktigt starka känslomässiga band ganska snabbt. Han har redan sett mitt fula gråtande ansikte och tycker att jag är vacker ändå, säger Jamie.

Harry kom ut som trans som 19-åring och har nu hunnit avsluta sin hormonterapi.

Samtidigt är Jamie precis på väg att börja sin resa till att bli kvinna.

– Även om vi är på olika ställen i vår övergång är vi ett stort känslomässigt stöd för varandra. Att jag ligger längre fram betyder att jag kan försäkra Jamie om saker. Hon var livrädd för att operera sig, men jag har kunnat säga till henne att det inte är så farligt eftersom slutresultatet gör en lyckligare än du någonsin varit förut, säger Harry som nu flyttat från Belfast i Nordirland till Dublin i Irland – bara för att få vara med Jamie.

På parets egna Youtube-kanal pratar de hur om sina erfarenheter att vara ett transgender-par, skriver brittiska Metro.

– Vi är båda så lyckliga. Det är otroligt. Jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon som får mig att känna så här. Ingen har någonsin tagit hand om mig som han gör, säger Jamie.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du kär?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.