Hannah hamnade på avvägar när hon somnade i Ubern.
Hannah hamnade på avvägar när hon somnade i Ubern. - Foto: Twitter/Pixabay

Den här tjejen somnade i en Uber – och visar varför det är en dålig idé

Hannah skulle åka hem men fick sig en betydligt längre hemresa än tänkt. Nu reagerar internet på vad Uberchauffören gjorde.


Den brittiska komikern Hannah Warman hade haft en trevlig utekväll men kände sig lite trött framåt de tidiga morgontimmarna. Hon bestämde sig därför för att unna sig en Uber i stället för den korta promenaden hem, skriver Mashable.

Tyvärr råkade hon somna i Ubern och det var då chauffören såg sin chans att tjäna lite extra om det var så att Hannah skulle varit lite ouppmärksam dagen efter.

Chauffören tog henne nämligen med på en en och en halv timme och 5,6 mil lång liten "genväg". Kostnaden? 1000 kronor ungefär.

Det var inte förrän dagen efter som en trött Hannah upptäckte vad som hänt när hon såg Uber-kvittot på sin mail.

– Först trodde jag att chauffören kört vilse. Sedan insåg jag att det var en omöjlighet eftersom alla förare har satellitnavigation tillgänglig. Han borde alltså ha haft körsträckan utmålad precis rakt framför sig hela tiden, säger Hannah till Mashable.

I stället verkar det som att föraren helt enkelt ansträngt sig för att köra den absolut längsta vägen som det var möjligt till Hannahs adress.

Hannah lade sedan upp Uberkvittot på Twitter med kommentaren: "När du tänker 'det bara är en fem minuters promenad men skit i det, jag tar en Uber' och somnar". Med hashtagen #kollavvägenhantog.

Kommentarsfältet fylldes snabbt av människor som delade med sig av liknande händelser de varit med om, så det verkar som det är långt ifrån bara Hannahs förare som tänkt tanken.


Många oroade sig också över det som hänt och frågade Hannah om hon var oskadd. Andra kände sig bara mer tveksamma att ta en Uber.

Andra såg humorn i det hela.

Uber var dock snabba med att erbjuda Hannah ersättning, något hon nu lyckats få.

Hannah känner sig dock lite skakad och omtumlad efter händelsen.

– Jag började oroa mig för varför jag hade blivit runtkörd och kände mig osäker, berättar hon.

– Jag tror människor behöver bli medvetna om att sådant här händer. Folk måste förstå att de kanske inte tar farorna med Uber på tillräckligt stort allvar.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att vi snart kommer kunna beställa taxi i Facebook-chatten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
/
ID
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du somnat i en Uber någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.