Jacob blev kidnappad framför ögonen på sin lillebror – nu har mördaren erkänt.
1 av 2
Jacob blev kidnappad framför ögonen på sin lillebror – nu har mördaren erkänt. - Foto: National Center for Missing and Exploited Children/TT
Jacob fick bara bli 11 år gammal.
2 av 2
Jacob fick bara bli 11 år gammal. - Foto: National Center for Missing and Exploited Children

Jacob, 11, försvann för 27 år sedan – nu har sanningen kommit fram

"Jacob, vi är så ledsna. Det är otroligt hur smärtsamt det är att veta vad som hände. Hans sista timmar, hans sista minuter."


Det är ett mysterium som plågat Minnesota i nästan 30 år. Vad hände med Jacob Wetterling, som försvann spårlöst 1989? Nu har den fruktansvärda sanningen kommit fram.

Jacob, som var 11 år gammal när han försvann, hittades död för några dagar sedan, och nu har hans mördare Danny Heinrich, som länge förnekat mordet, erkänt. På tisdagen stod han i rättssalen och berättade vad han gjorde den där dagen för 27 år sedan.

Enligt Star Tribune ska Heinrich ha kidnappat Jacob vid en återvändsgränd, satt på honom handklovar, sedan kört iväg honom, förgripit sig på honom för att sedan avrätta honom kallblodigt.

”Vad har jag gjort fel?”, ska pojken ha frågat när han blev ivägsläpad av den maskerade Heinrich, mitt framför ögonen på sin lillebror och sin bästa vän.

Tidigare hade pojkarna försökt ge Heinrich den videokassett de precis hyrt, i tron om att mannen var en rånare, men Heinrich slog bara bort kassetten.

Det sista Jacob fick uppleva, enligt Heinrich själv, var att mördaren klädde av honom och antastade honom. När en polisbil körde förbi fick Heinrich panik och bad Jacob vända sig om. Bara sekunder senare var Jacob död. Han fick bara bli 11 år gammal.

”Han visste inte vad som skulle hända”, berättade Heinrich i domstolen.

Mamman i tårar efter beskedet

– Jag vill bara säga… Jacob, vi är så ledsna. Det är otroligt hur smärtsamt det är att veta vad som hände. Hans sista timmar, hans sista minuter, sa Jacobs mamma Patty på en presskonferens efter att Heinrich erkänt det hemska brottet, skriver Star Tribune.

Och föräldrarna förklarade vid presskonferensen att de aldrig, aldrig gav upp hoppet.

– För oss var Jacob vid liv ända tills hans kropp hittades.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.