13-åriga Alexandra försvann för 11 år sedan. Några dagar senare hittades hennes kropp styckad i en sjö. Nu vädjar FBI efter allmänhetens hjälp.
1 av 3
13-åriga Alexandra försvann för 11 år sedan. Några dagar senare hittades hennes kropp styckad i en sjö. Nu vädjar FBI efter allmänhetens hjälp. - Foto: FBI/TT
Polisen tror att Alexandra kände gärningsmannen.
2 av 3
Polisen tror att Alexandra kände gärningsmannen. - Foto: FBI
Alexandra hade på sig det här smycket när hon försvann.
3 av 3
Alexandra hade på sig det här smycket när hon försvann. - Foto: FBI

Alexandra styckmördades för 11 år sedan – nu vädjar FBI efter hjälp

För 11 år sedan återfanns delar av Alexandras kropp, men polisen har aldrig funnit hennes mördare. Nu vädjar FBI efter allmänhetens hjälp.


I år är det elva år sedan 13-åriga Alexandra Aanya blev brutalt mördad. Fallet är ännu inte löst och FBI vädjar efter hjälp.

Det var den 13 augusti 2005 som Alexandra anmäldes försvunnen. Hon sågs senast av sin mamma samma morgon, men det var de sista spåren av Alexandra. Tre dagar senare hittades delar av hennes kropp i Little Calumet River i Chicago.

Sedan Alexandras kropp hittades har polisen i Chicago och Hammond letat intensivt för att få fast mördaren men utan resultat. Fallet tas nu upp av FBI Chicago nya specialstyrka.

– Vi tror inte att detta var en slumpmässig våldshandling och att Alex kände gärningsmannen, sade Michael J. Anderson, agenten som leder fallet, under en presskonferens.

– Det har gått mer än ett decennium sedan Alex mördares, och under den tiden har människor och relationer förändrats. Vi är hoppfulla om att någon kommer komma fram nu, fortsatte han.

Enligt agenten Courtney Corbett är mordstatistiken så hög i Chicago att det kan kalla fall både vara 6 månader och 20 år gamla.

Hon berättar att specialistyrkan återigen går igenom ledtrådar och gör nya intervjuer med personer som är kopplade till fallet. DNA-bevis som har hittats i samband med utredningen uppges vara välbevarade och kommer gås igenom med förbättrad teknologi.

– Vi vill ge Alex och andra offer som henne rättvisa, och deras familjer, sa Corbett avslutande till FBI:s egen nyhetssajt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om sommarstugemordet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.