Hoppar mot en säker död – räddas i sista sekunden

Dagens hjälte heter Chris. När en kille ska göra ett base jump ser läraren plötsligt något riktigt skrämmande.


Att hoppa från höga byggnader eller broar med fallskärm, så kallat base jump, kräver både erfarenhet och noggranna förberedelser.

Base dump-läraren Chris McDougall höll klass med sina elever på en bro i Kroatien när han plötsligt får syn på en kille som precis ska hoppa från bron.

I sista sekund skriker Chris ”stopp, STOPP”. Killen på bron tror först att det handlar om att hans Go Pro-kamera inte är påslagen men får snart veta något betydligt mer skrämmande.

Killen på bron har helt enkelt glömt att sätta fast sin fallskärm ordentligt och ett hopp skulle innebära en säker död. Chris säger till killen att lämna bron och inte hoppa just den dagen, han tycker helt enkelt inte killen är tillräckligt förberedd.

Tidigare i år skrev Nyheter24 om Daniel som tappade fallskärmen mitt i hoppet, samtidigt som han filmade hela hoppet.

/
Bro
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse och näringsförbud för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han ska bland annat ha fått klienter att testamentera sina förmögenheter till honom.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.