Den före detta borgmästaren Richard Keenan i Ohio i USA har erkänt att han våldtagit en fyraårig flicka. Bilden till höger är från ett annat tillfälle.
1 av 3
Den före detta borgmästaren Richard Keenan i Ohio i USA har erkänt att han våldtagit en fyraårig flicka. Bilden till höger är från ett annat tillfälle. - Foto: Trumbull County Sheriff's Office / TT Nyhetsbyrån
Han hävdar dock att flickan ska ha varit med på det och själv tagit initiativ till att ha sex.
2 av 3
Han hävdar dock att flickan ska ha varit med på det och själv tagit initiativ till att ha sex. - Foto: Trumbull County Sheriff's Office
Richard Keenan åtalas nu för flera fall av våldtäkt och försök till våldtäkt av barn.
3 av 3
Richard Keenan åtalas nu för flera fall av våldtäkt och försök till våldtäkt av barn. - Foto: Pixabay

Han våldtog 4-årig flicka – hävdar att "hon tog initiativ till sex"

Den tidigare borgmästaren erkänner att han haft sex med flickan, men att det är hon själv som ska ha tagit initiativet. Nu åtalas han.


Den före detta borgmästaren Richard Keenan i Ohio i USA har erkänt att han våldtagit en fyraårig flicka.

Han hävdar dock att flickan ska ha varit med på det och själv tagit initiativ till att ha sex, skriver brittiska Metro som hänvisar till den lokala tidningen Youngstown Vindicator.

Richard Keenan, som var borgmästare i staden Hubbard i Ohio under 2010 och 2011, åtalas nu för flera fall av våldtäkt och försök till våldtäkt av barn.

För familjemedlemmar samt en socialarbetare ska han ha erkänt att utnyttjandet pågått under en treårsperiod, men också att flickan varit med på det.

Richard KeenanRichard Keenan. Bildkälla: Trumbull County Sheriff's Office

Richard Keenan ska ha gett sina erkännanden under gruppdiskussioner på ett sjukhus. Efter det ska han ha sökt hjälp på en psykiatrisk klink eftersom han var självmordsbenägen.

Nu är det upp till en domare att fastställa om dessa erkännanden håller som bevis i rätten.

Rättegången mot honom är planerad att ske i april nästa år, skriver brittiska Metro.

Läs också om mamman som lät langare våldta hennes 11-åriga dotter för att få pengar till heroin, eller om pedofilen som hostade blod – men lämnades att dö av fängelsepersonalen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!