Tiziana Cantone tog livet av sig efter att hennes sexfilm spreds på internet.
Tiziana Cantone tog livet av sig efter att hennes sexfilm spreds på internet. - Foto: Facebook/TT

Tizianas sexfilm spreds över hela internet – då tog hon sitt liv

Varje gång hon gick in på sina sociala medie-konton möttes hon av förolämpningar.


Tiziana Cantone från Naples i Italien tog livet av sig efter att bilder på henne när hon utför sexuella handlingar på en man spreds på internet våren 2015. 31-åringen hade gjort filmen med sin nya partner men den hamnade hos hennes ex-pojkvän, rapporterar Independent.

Den lokala åklagarmyndigheten har inlett en undersökning om hennes död då den inträffade efter att filmen hade spridits på sociala medier som Facebook och WhatsApp. Förhören kan fastställa hur pass mycket det påverkade hennes självmord. Teresa Petrosino, som var en vännina till Cantone berättade för media att hon blivit helt förstörd av att filmen hade läckts.

– Jag undrar hur någon kan vara så elak, att rasa mot en tjej som inte har gjort något fel. Jag tycker att personerna borde skämmas, säger Petrosino.

Facebook-sidor och Youtube-bloggare har hånat henne öppet med hennes fullständiga namn. Det gjordes också parodier och skämt för håna henne. Varje gång Cantone gick in på sina konton möttes hon av förolämpningar.

Videon togs bort samma år men den fortsatte fortfarande att dyka upp på internet. Hon flyttade tills slut och sade upp sig från sitt jobb. Enligt uppgifter ska hon även ha försökt att byta namn innan hon tog livet av sig, rapporterar Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.