16-åring hittades död på toalett – familjen hade inte råd att hjälpa henne

16-åriga Gwynevere hade kämpat mot sitt missbruk under en lång tid. Men väntelistorna för att få hjälp var för långa – det blev hennes död.


16-åriga Gwynevere Staddon från Kanada hittades okontaktbar på en Starbuckstoalett förra lördagen. En person ur personalen hittade den unga kvinnan på golvet och ringde ambulans.

Ambulanspersonalen som kom till platsen försökte återuppliva Gwynevere, men förgäves. På toaletten i anslutning till henne hittade polisen senare en liten mängd droger och tillbehör för att använda dem.

Bildkälla: Facebook

Det är dock fortfarande oklart vad exakt som varit dödsorsaken, men Gwyneveres mamma Veronica Staddon berättar nu för CBC att hon är nästan helt säker hennes dotter dött av en fentanylöverdos.

Fentanyl är en konstgjord opioid som används inom sjukvården för bland annat smärtlindring. Preparatet ska vid en viss dos ha exakt samma effekt som heroin, enligt Wikipedia.

En förkrossad Veronica berättade för CBC att hon försökt få hjälp för att få dottern inlagd på rehab, men att väntelistorna på de statliga hjälpcentren var för långa. Familjens ekonomiska situation tillät inte heller att de sökte privat hjälp.

– Om jag inte har 50 000 dollar över så kan jag inte heller använda dem som en resurs, säger hon till nyhetssajten.

Bildkälla: Facebook

Veronica minns att dottern bara några veckor innan den fruktansvärda händelsen berättade att hon helt slutat med drogerna.

– "Jag har slutat mamma, så jag är okej". Men drogen ropade hennes namn och sa "en gång till", och den gången blev hennes sista, säger hon.

Veronica säger nu att hon vill att polisen lägger större insatser på att arrestera knarklangare på gatan och att fler sängar finns tillgängliga på statliga behandlingshem.

– Jag ville inte missa chansen att hedra hennes minne, säger hon om sitt initiativ.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Justin Bibers kopia dog.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde det finnas bättre statlig hjälp för missbrukare?
Tack för din röst!