Jon-Inge har över 1 miljon i skulder – lägger pengarna på att tvätta bilen

Det norska paret börjar gråta när de inser hur mycket de har i skulder.


Paret och småbarnsföräldrarna Jon-Inge och Charlotte är med i den norska versionen av Lyxfällan – Luksusfellen. De har enorma skulder, men det har de själva inte förstått förrän de båda ekonomerna visar dem tavlan, skriver Side2.

Och ett av de största källorna till parets sinanade ekonomi är Jon-Inges största hobby – bilen. Han älskar att styla, pimpa och framför allt tvätta sin älskade bil. Så mycket att det årligen går åt 60 000 norska kronor, cirka 62 000 svenska kronor, på att fixa bilen.

Bildkälla: Norska TV3

När experterna visar Jon-Inge hur mycket pengar han lägger ner på bilen blir han chockad.

– Ser man det på det sättet så har det inte varit värt det alls, säger han i programmet.

De pengar som Jon-Inge lagt på bilen genom åren skulle kunnat köpa paret ett nytt hus i området där de bor konstaterar experterna.

Bildkälla: TT

Det största problemet enligt paret är att de inte kan prata med varandra om ekonomi över huvud taget. Och båda beskyller varandra för att vara det verkliga problemet.

Jon-Inge säger att han tror de ekonomiska problemen beror mer på Charlotte än på honom, men när ekonomerna presenterar parets skulder så är det Jon-Inge som vinner överlägset. Hans skulder uppgår nämligen till nästan 1,2 miljoner norska kronor. Medan Charlotte bara är skyldig 200 000.

Bildkälla: Norska TV3

I klippet ses Charlotte bli så upprörd över beskedet att hon lämnar vardagsrummet i tystnad för att ställa sig och gråta i trappen.

– Det här är förfärliga nyheter för båda. Det här är ett par som är på väg utför stupet, säger ekonomen Magne Gundersen, skriver Side2.

Se klippet från programmet här under.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Louise som har skulder på 135 000 kronor – lägger pengarna på kvarg istället.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någon skuld?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.